• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Не каза нищо как върви при теб , а за настройки има време :wink: , за температурата при всеки е индивидуално и всеки си е башка луд :) , едни градуси между 60-65 са нормални в разгара на сезона , в преходните периоди като сега наистина не са нужни по големи градуси от 50, но дали трябва да се намаля температурата на водата до толкова е друга тема .Ти ще монтираш ли термовентил .
lusynik - специалист
При тази температура в къщи е 24-25 градуса!Температурата на водата е достатъчна за комфортно къпане,така,че......Тази вечер намалих още дозата макс. пелети на 16 гр.,и вдигнах малко оборотите на вентилатора на 60%.Към колегата feikot-не се чуди,ако се водиш по саветите на колегите,никога няма да си вземеш горелка.Ако,наистина искаш,вземи си,без значение дали е IVG или GP или някоя друга.Комфорта който си купуваш,няма цена!Като разход за отоплителен сезон,съизмерим с въглища.Печелиш чистота,удобство,комфорт,автоматизация и леснотия.Няма гърбел с кюмюр,черни сажди,налепи,кашлица и пр.Вярно е също,че 2000 лв. са сума,но.....инвестицията си е инвестиция.Решението вземаш ти....!!!Успех!!! :drinkers:
filmatoplo - майстор
:) Ей аз съм от вашата страна на барикадата , Люси мит ли е това за 500 грама разход на час :? :) щото гледам в бункера ти няма водовъртеж :wink: .
feikot - специалист
Не сте ме разбрали нещо :mrgreen: като казах "как да си купиш горелка от тоя човек" визирах търговеца в магазина,който ми обясняваше,че при температура в диапазон 60-90 градуса (на водата),било изчислено,че 1 глидер на 600 мм давал 200 вата...защото при 60 градуса и при 90 разликата в мощностите не се забелязва.

И горелката и котела са Уотърленд,поръчани са,като котела вече е тук,горелката я чакам,но няма да е тази седмица,решението е взето отдавна :) Ще пиша как върви положението в моята тема,да не флоодваме допълнително тази :)
feikot - специалист
Люси (разбира се и всички други,които могат да ми отговорят),искам да те попитам за горелката специално,като примерно по-дълго време работи на минимум и не пада температурата в котела,тя самоизключва ли се или продължава на тия 10% мощност-да речем всички радиатори за със затворени кранове,бойлера е стоплен и не консумира повече топлинна мощност,температурата в системата стои в границите на хистерзиса 30 мин примерно,да се загаси и после сама да се запали,да речем след като падне на определена темп. водата ?

И ме питаха за софта...на 11.1 мога ли да му задам,че искам 12 киловата и тя да си смята сама и да не ме убива с разход от чувалче на ден ?
lusynik - специалист
При достигане до зададената температура,затворени термо глави и загрят бойлер,горелката работи на 10% и температурата продължава да се покачва/ако правилно съм разбрал въпроса/-да,гасне.След спадане на температурата до зададената минус хистерезиса се пали и започва наново.Ако стои в рамките на хистерзиса,не гасне,а си работи на 10-те %.Но си мисля,че на пактика,няма как да са затворени всички термо глави,да е стоплен бойлера и да загасне.Просто времево не съвпадат моментите и си работи дълго време на минимум % /това при нормални зимни условия,не в преходните сезони /
До Филма:не мисля,че е мит.В преходен сезон е напълно възможно.Възможно е и при много добре изолирано жилище и добре балансирана система.Но....това е само мое мнение.При външна температура 6-10 градуса и при загрята ВЕЧЕ система съм постигал подобен разход с настройки не много по различни от показаните на клипа.
filmatoplo - майстор
Темата ми харесва много , супер актуална за сезона , след няколко дена ще запаля трета горелка за сезона :) , Люси при положение че горелката си е твоя и си изкарал 1 отоплителен сезон , за себе си до какво заключение стигна относно икономичния режим , до колкото разбирам ти държиш горелката да работи непрекъснато в ръчен режим с настройки почти до минимума движещи се между угасване и не достигане на зададена температура , от колкото горелката да работи на по голяма мощност да достигне предел и да почива .Стаен термостат ползваш ли .
plastkomfort - специалист
И аз я ползвам моята горелка като Люси :-D
lusynik - специалист
Не е точно така.За ръчния режим-да,винаги работи в ръчен режим.
...."с настройки почти до минимума движещи се между угасване и не достигане на зададена температура"-не е точно.Малката мощност е в пряка връка с високите температура в последните дни.Нямам нужда от голяма мощ и опитно съм установил,че ми трябва температура на водата около 50 градуса.Залагам по-малка максимална доза,за да достигне по-бавно зададената максимална температура.В момента в,който термо главите започнат да затварят и бойлера се запълни с топла вода,малката мощност означава по-плавно покачване на температурата да зададената и по-плавна модулация.Ако задам ниска температура/50/ и по-голяма доза/мощност/,температурата на водата бързо достига зададената,термо главите вече са сработили,бойлера е затоплен и температура продължава да се покачва.Тогава горелката минава в модулация,но температурата се продължава да се покачва, заради по-голямата зададена мощност/доза/. Естествено горелката гасне и след определено време цикала се повтаря.Започва един непрекъснат цикъл он-оф,който си мисля,че не е по-икономичен.Третия вариянт,по-висока температура/пр.72 гр/ и по-голяма доза/по-голяма мощност/,към момента не ползвам,поради малката мощност която ми трябва.При нормална зимна обстановка,избирам точно този начин,като задавам така дозата,че в по-голяма част от времето да работи в модулация на % под 50-60%.При възникване на нужда от по-голяма мошност,примено охлаждане в бойлера,горелката бързо развива пълата си мощност и лесно достига нужната температура.
Стаен термостат не ползвам.Доколкото знам,за тази горелка,ако се ползва,работи в режим он-оф.Имаше някъде писано.
feikot - специалист
А колко е средния разход на час в зимните месеци ?
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: