• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
pipilica - майстор
Преди време ми подариха един Панасоник CS A181KE работещ но с някъв електрически проблем, във външното тяло някой се е старал по кабелите има нещо допълвано омотано яко с изолирбанд. Та въпроса е стрували си да се занимавам да го правя. Мисля да го ползвам само за допълнително отопление на 35 м² стая вместо да включвам духалка.
piron45 - майстор
Колега този модел е на повече от 10г мисля, но я уточни какво означава " работещ с електрически проблем".
Иначе някой специалист ако го прегледа би могъл да ти каже доколко си покрива параметрите при условие че е работещ.
pipilica - майстор
Работел ама май имал проблем с дефроста и има нещо доработвано по ел.схемата. Той стои сигурно 4 години при мен с надеждата да тръгне. Също не знам има ли фреон в него а и съм загубил дистанционното. Иска ми се да го подкарам само на отопление на една температура без никакви други екстри.
cvetanmu - специалист
Направи някоя снимка да видим какво е правено по кабелите.
Имам и сервизното описание но е голямо и не може да се качи във форума.
samodelka - помощник
Да, дай да видим какво става с кабелите и може да проработи... Машината иначе е желязна!
pipilica - майстор
Ето снимки, ама било поправяното във вътрешното тяло. Някъв изправител май е доработката.
Не съм запознат с тия машини и ми е интересно само по тия 3 кабела ли вътрешното тяло управлява външното.
Според мен не е много трудно да се изтърбуши процесорното управление и да се тури друго управление на пуска на компресора и дефроста. Имат думата специалистите.

Прикачен файл

P1010004.JPG

Прикачен файл

P1010003.JPG

Прикачен файл

P1010002.JPG

Прикачен файл

P1010001.JPG
pipilica - майстор
Гледах в един сайт продават маркуч за пренос на фреон, тва ще рече че е възможно да свържа двете тела с маркучи и да работи системата или е само за зареждане и са за ниско налягане.
валкиса - специалист
Не можеш да го изтърбушиш а и няма смисъл.Маркучите за фреон са доста по скъпи от тръбите.Занеси го човек който се занимава с климатици и си реши проблема. :partyman:
magi208 - специалист
pipilica написа:
Преди време ми подариха един Панасоник CS A181KE работещ но с някъв електрически проблем, във външното тяло някой се е старал по кабелите има нещо допълвано омотано яко с изолирбанд. Та въпроса е стрували си да се занимавам да го правя. Мисля да го ползвам само за допълнително отопление на 35 м² стая вместо да включвам духалка.
Нямаш шанс колега :( Това което имаш няма много общо с Панасоник.

От Панасоник ти е корпуса на вътрешното тяло /може би и вентилатора/, но вътре е електроника на Дайкин около 2000 година.

Външното определено е Дайкин от ултрависок клас съдейки по модела на Електронното ТРВ някъде към 2002-4 година.

На всичкото отгоре модела е за японския пазар . В България има 2-3 човека , на които това им е по силите.

Провери първо дали не работи . Търси универсално дистанционно и използвай кодовете за Дайкин.
magi208 - специалист
Програмата за връзка /протокола между телата / е записана на е-прома на голямата платка , което ме навежда на мисълта , че тази "компилация" е правена в Япония а това в тиксото май е коректор на заданието към вентилатора от което съдя че ползват оригиналния на Панасоника но пък защо е с тиксо не мога да схвана . Японците ги вакуумират в дебел полиетилен.
Мощните резистори към буксата май не са за там а просто някой нещо е пробвал и са останали така.

Преди да пробваш трябва да се махнат.
  • 1
  • 2

Тема "Мнение за климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: