• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
galin56 - специалист
ferrari4456 написа:
ПП На някой случайно да са му изпускали климатика от 6-тия етаж :lol:
Как си монтират ,вадят навън тялото,момчето с едната ръка го държи с другата натяга ,объркал гайката ,махнал си ръката за малко и просто го видях как тръгва да се накланя и пада.Момчето се обърна и се опита да го хване ,ама...
От сервиза за монтаж ми го компенсираха ,донесоха ми нов.Беше на изплащане и от там още разправия...
Абе не е толкова смешно. Ако е имало някой наблизо отдолу ..... - трагедия. А и по-малката беда момчето-монтажник е работил 2 месеца без заплата сигурно.
Mega - специалист
Да не дава господ да се случи да убие някой. Направо ще го вкара в земята като пирон.
1115 - специалист
Имам едно въпросче?
Преместих си климатика, но при операцията изгубих неопределено количество фреон (R410).
Пусната машината да охлажда държи налягане 9...10 бара. Околната температура беше 26С.
Машината топли и охлажда, но все пак ме притеснява количеството изгубен фреон няма ли да даде отражение зимата?
dundurma - специалист
1115 написа:
Имам едно въпросче?
Преместих си климатика, но при операцията изгубих неопределено количество фреон (R410).
Пусната машината да охлажда държи налягане 9...10 бара. Околната температура беше 26С.
Машината топли и охлажда, но все пак ме притеснява количеството изгубен фреон няма ли да даде отражение зимата?
майстор=събиране=фреон ПО ВЕЗНА=спокойна зима
1115 - специалист
dundurma написа:
1115 написа:
Имам едно въпросче?
майстор=събиране=фреон ПО ВЕЗНА=спокойна зима
E aз мога да го изпусна целия и да го заредя, но не ми се стига до този вариант.
ferrari4456 - специалист
Може да нямаш проблеми зимата, пък може и да имаш.Най сигурното е изкарването на фреона и премерването на везна и напълване.
idunno - специалист
Е, то хората са написали под видеото, че не е правилно.Има достатъчно клипове в youtube ,как се монтира климатик и дезинформирането не е форма на помощ.
samodelka - помощник
Викаш фирма да го източат и да ти го дозаредят. Принципно може и да няма проблем, но няма как да бъеш сигурен.
1115 - специалист
Дръпнах го с един компресор и беше 770гр.
30гр липса предполагам не са фатални?
Захванах и една станция за точене на фреон да си направя - за зор заман.
samodelka - помощник
30 грама не е проблем, особено, ако тръбния път е къс (<5м)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11

Тема "Как се монтира климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: