Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
VLADO66 - майстор
Погледни им в каталога на тези-може да ти хареса някой цвят,използвам ги от доста време и няма проблеми.Детската защита и при тях е мъка http://elmat-polmat.com/index.php?optio ... &Itemid=15
rolls - специалист
hidrazin написа:
rolls написа:
Türkiye разбира се. :-D
+1
Ти какво? Да не искаш за 5 кинта швейцарски? Ако търсиш китайски си вземи Шнайдер.
:partyman:
Аз си харесах на Axolute серията на LeGrand ... ама не ми харесаха цените ... :-D

Иначе аз поне съм с Шнайдер, а тия "ориенталските" не съм ги и заглеждал за вкъщи
evil - специалист
"""Като вкарвам щепсела, все едно го вкарвам в китайски контакт със защита от деца - едвам влиза."""
По принцип много хора бъркат предназначението на контакта а то се крие в самото му найменование "КОНТАКТ"
Смисъла от него е да се усъществи контакт между електрическата инсталация и консуматора на еленергия.Повярвай ми,ако се използва един контакт по предназначение и китайски боклук от 1 лев да е ще удържи.Примерно,много хора си настройват духалката на степен и температура която им харесва и си я включват и изключват от щепсела.В този примерен случей/а те са много/ искренето при старта на уреда се поема от контакта а на него това не му е работа и дори да е от 100 лева няма да го бъде дълго.Усъществяването на контакт с мрежата и старта на един електрически уред са две много различни работи и хората който ги бъркат са обречени вечно да сменят контакти :lol: .Уред примерно до половин киловат да тръгва с присъединяването му към елинсталацията е допустимо но по-мощен тръгва ли с включването ще съсипе контакта.
PCL82 - майстор
Има стандарти за тестване на шуко контактите. Тези, които отговарят на стандарта би трябвало да имат маркировка СЕ, и напр. на VDE, ÖVE, KEMA. Контактите за 16А са пригодни за включвае науреди до 2кВт под товар. Уреди от 2 до 3,5кВ трябва да имат ключ за включване и да не се включват под товар.

В стандарта е поисано напр. колко цикъла на вкл./изкл. при определен товар трябва да издържат, колко време трябва да издържат ток на претоварване от 1,45 пъти, какви трябва да са клемите, пъргавината на пластините и т.н.
Tiger - специалист
evil, едно е да нагорят пластините на контактите, съвсем друго е да не можеш да му навреш щепсела
alsted - майстор
evil написа:
Повярвай ми,ако се използва един контакт по предназначение и китайски боклук от 1 лев да е ще удържи.Примерно,много хора си настройват духалката на степен и температура която им харесва и си я включват и изключват от щепсела.В този примерен случей/а те са много/ искренето при старта на уреда се поема от контакта а на него това не му е работа и дори да е от 100 лева няма да го бъде дълго.Усъществяването на контакт с мрежата и старта на един електрически уред са две много различни работи и хората който ги бъркат са обречени вечно да сменят контакти :lol: .Уред примерно до половин киловат да тръгва с присъединяването му към елинсталацията е допустимо но по-мощен тръгва ли с включването ще съсипе контакта.
Въпрос на гледна точка. Аз лично предпочитам да сменя някой контакт, пред алтернативата да сменявам ключа на печката (примерно) или да купувам нов сешоар, защото превключвател не може да се намери. На много скъпи контакти не съм фен. Не виждам особен смисъл в особено дългия им живот. Доста често ми се случва да сменявам контакти не, защото са дефектирали, а заради дизайна, който не е уместен след поредния ремонт, мебелировка ...
Тани - модератор
Ако си беше взел правилния контакт/ключ, щеше да му смениш само капачето :lol:
А сега съвсем по темата. Дали не е възможно да се направят "Направи сам" дизайнерски дървени рамки с оберфрезата. Честно казано, като прочетох заглавието на темата, си помислих, че точно такива идеи и изпълнения ще открия в нея :?
nikolson - майстор
Пожароустойчивост? 3D? Цената сигурно ще излезе "дизайнерска"!
Тани - модератор
Ха, ха! Не говоря за целите ключове/контакти, а само за рамката!
evil - специалист
alsted написа:
Въпрос на гледна точка. Аз лично предпочитам да сменя някой контакт, пред алтернативата да сменявам ключа на печката (примерно) или да купувам нов сешоар, защото превключвател не може да се намери. На много скъпи контакти не съм фен. Не виждам особен смисъл в особено дългия им живот. Доста често ми се случва да сменявам контакти не, защото са дефектирали, а заради дизайна, който не е уместен след поредния ремонт, мебелировка ...
Е не е същото защото ключовете са пригодени за това,имат си там контактни пъпки специално обработени за целта.За това едва ли ключа на печката би сменял толкова често колкото контакта ако го използваш за пуск

Тема "Дървени ключове и контакти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: