• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
VLADO66 - майстор
Аз мисля че не може на калкан.Единственото удобство на парцела е че е ъглов и можеш да си избираш кое да ти е дъно на парцела и съответно да бягаш на 5 м. от там.А и защо точно до училище-врявата ще е гарантирана.
ArturDent - Почти Безобиден
Дори и да е така, двора ти ще трябва да гледа към улицата и училището - на мен лично много не ми се нрави...
И опредено 30к ми се виждат множко
alex_no1 - напреднал
Да, това с училището го знам.
Може би ще се откажа от този и ще търся друг, но трудно се намират :sad:
Има един по-читав, дори е с проект и е доста по-евтин, но е почти в Балкана, а в района е пълно с "индокитайци".
Може да искам и на другия визата и да ви я покажа, там проблема е отдалечеността от центъра, не толкова самия парцел
Tsilkov - майстор
alex_no1 написа:
Под "може" имах предвид, че устройствения план очевидно го позволява.
То винаги го позволява(стига съседа да се съгласи), но ако черната линия в парцела е гранца на имот - направо си го предвижда. Като гледам това от юг не е три ами четири етажа, от запад и изток гледката също не е розова. Това място ми се вижда добро ама да вдигнеш кооперациика с магазини и гаражи долу. Тука да си строиш къща с двор нещо не ме грабва идеята :?
VLADO66 написа:
Единственото удобство на парцела е че е ъглов и можеш да си избираш кое да ти е дъно на парцела и съответно да бягаш на 5 м. от там.
Като е ъглов всички граници ти се водят странични и се дърпаш само на 3 метра (съответно 4 за вилни).
bulhomes2 - майстор
Те не обръщат ли тролеите в тоя горния квартал. Ходил съм сутрин рано по тия баири (улици Страцимир, Стефанка ми се въртят в главата, "Три уши" при тъмнозелените). Вярно сериозни баири са, но птички, въздух, ... прекрасно е.

ПП. Северозападнал бил района. Айде де! Я какви цени държат имотите.
nikolson - майстор
Къщата може да стане, но ще е доста скъпо да се избегнат неудобствата, които посочиха колегите по-горе. Аз я видях и се ориентирах. Наистина, сградата от юг, макар и не съвсем близо, ще хвърля сянка. Тя е малко, хм, надстроена, защото реално е на четири етажа (четвъртия "уж" минал тавански), а над него подпокривното е направено тавански. Къщата от другата страна, на другата улица и тази от имота са направо една до друга.
Най-добре питащият да я покаже. Новата къща май ще е с изложение на запад - тя по принцип се води на А.Кънчев.
Цената е висока, но не вярвам да я вземеш за двайсет хиляди (макар да не знам как вървят имотите). Просто не вярвам в областен град да купиш евтин парцел за индивидуално строителство.

П.П. Гледам и училището е отсреща...
colyo - специалист
Според мен си потърси някое тихо местенце и там се напъвай. Аз лично си построих къща заради спокойствието и то на село (води се квартал). Писна ми от панелката и целогодишно някой да прави ремонт или шумен купон, а и заради децата да могат да бягат на улицата без да се притеснявам за тях. Все пак решението си е твое.
alex_no1 - напреднал
За съжаление нямам кой знае какъв избор. Другото местенце е това: https://maps.google.com/?ll=43.189772,2 ... ,4.27&z=19

330 кв. метра е, т.е. само тази разградената гола част
Ако се разходите надолу по улицата ще видите защо не ме привлича. Иначе отзад има някакви спретнати съседи. :roll:
dolli - специалист
И колко ти искат за втория парцел? Питам, защото ми се струва, че ти посредничи някоя префърцунена агенция за недвижими имоти и ти слагат цени като за центъра на София. Аз съм в Северозападна България, на 20 км. от въпросния Медковец, и тук такива цени няма. По селата наоколо се продават къщи в добро състояние за по 7-8 хил. лв. Съборетините, дето са само строително петно вървят по 2 хиляди. И става въпрос за дворове по 2 декара, а не за парцел с големина колкото да се върголи едно магаре.
alex_no1 - напреднал
Този вторият започва от 17000 лв, което е доста по-малко от първия.
Огледал съм повече от една дузина къщи и около половин дузина парцели. Наистина работя с брокер, но мисля, че е разбрала, че пари не давам много лесно. Проблемът е в собствениците.
Харесах си една къща гредоред. Хората искаха 100 000 аз предложих 95 и те като се тръшнаха, че им били малко и щели да я направят на плоча за 5000 лв (някаква фирма им е била обещала) и да я продадат по-скъпо :prayer: Ще е жалко за къщата, защото е запазена в оригиналния вид, а повечето "тарикати" все гледат нещо да си "подобряват" жилищата до толкова, че после да ти струва една камара нерви и пари за да има оправяш "подобренията". Нагледал съм се на гениални решения в "подобряването".
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Решил съм да строя къща. Имам нужда от помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: