Здравейте, ще слагам ламинат в панелката но, както може би се досещате пода не е особено равен. Първоначално мислех да мина с подложката която дават при закупуване на паркета "безплатно", но се реших да взема и 5 мм XPS. От магазина който взех XPS-a ми препоръчаха първо отдолу да положа полиетиленовата подложка която е 2-3 мм и върху нея да редя XPS-a. Какво е вашето мнение по този въпрос.
сраври написа:Здравейте, ще слагам ламинат в панелката но, както може би се досещате пода не е особено равен. Първоначално мислех да мина с подложката която дават при закупуване на паркета "безплатно", но се реших да взема и 5 мм XPS. От магазина който взех XPS-a ми препоръчаха първо отдолу да положа полиетиленовата подложка която е 2-3 мм и върху нея да редя XPS-a. Какво е вашето мнение по този въпрос.Такааааааа.......
Здравейте,
на първо място ще отбележа че:
НЯМА ПОДЛОЖКА КОЯТО ДА ИЗРАВНИ ПОДА ВИ!!!
''безплатната''която Ви се полага,лично аз Ви препоръчвам да я оставите за покриване на мебели при боядисване например

ХРS 5мм е едно чудесно решение за подложка по принцип,но тя няма да покрие и 30%от целите който сте си поставили,а именно:подравняване на пода!!!
С XPS постигате:
Ще повишите температурата в помещението с 1-1,5 градуса-ДА
Ще намалите неприятното ''биене'' на кухо при стъпване върху ЛПН-ДА
Ще намалите шума който се чува при съседите Ви от долният етаж-ДА
При стъпване усещането за ''стабилност'' се увеличава с 50%-ДА
Ще поправите нечий грешки,породени от незнание преди 20-30г-НЕ
А, не е това целта нали?

Съвет от мен:
Изравнете си пода в рамките на 5мм на 2лм,подредете само XPS,монтирайте ЛПН,отворете си една бира и
се радвайте на красив и стабилен под дълго време

Успех,и надявам се че съм бил полезен.
Поздрави