• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ArturDent - Почти Безобиден
alex_no1, първо успех с търсенето.
Но наистина, трябва да заложиш на парцел поне 350~400 кв.м.
Иначе какъв е смисъла да живееш в къща, на която след като сложиш пътеките около нея, парко място за колата(колите) и малка спомагателна барака - няма да ти остане двор.
Това е като да живееш в блок, на първия етаж, но без съседи (директни).
т.е. премахваш само един от недостатъците на блока. Нямаш предимствата на една къща - някое дръвче, малка полянка, барбекю...
alex_no1 - напреднал
ArturDent, напълно съм съгласен с теб. Между другото бях намерил и един 570 кв. на главна улица, равен и с къща от две стаи и коридор с мазе. Една баба го продаваше, но се появи дъщеря от чужбина, която се оказа съсобственик и блокира продажбата :evil:
colyo - специалист
Я хвърли един поглед тук http://www.realestates.bg/obiavi/imoti- ... n_ids=1191, мисля, че ще намериш нещо интересно.
alex_no1 - напреднал
Благодаря за линка. Прегледах офертите и там. Досега не съм ползвал този сайт, но обявите са абсолютно същите, както в imot.bg, imoti.info и прочие. Просто агенциите които ги пускат са едни и същи, а Враца не е София и брокерите са малко и се познават ;) Това малко изкривява пазара и конкуренцията, за съжаление...
nikolovvd - майстор
alex_no1 написа:
има два гаража на друг собственик, който иска 18 000 лв за тях.
Защо не провериш колко са законни гаражите, защото един ми иска 18 000 за един гараж, построен уж със строително разрешително (СР) и с нотариален акт (НА). Оказа се, че СР е за съседния гараж, а НА като го видя една госпожа в общината, която случайно се оказа съпруга на нотариуса изповядал сделката, му каза да не го показва повече, защото бил фалшив. :? Остави другото, ами гаража е 20 см в съседния имот и няма нотариално заверено съгласие от съседите за строеж на границата на имота.
Една молба от съседите за оградна линия и гаража си отива защото е незаконен.
alex_no1 - напреднал
Това е идея :idea: Не бях се сетил. Аз още като разбрах космическата сума за гаражите, казах, че сделка не може да има в никакъв случай.

Edit: сега имам нова оферта. Става дума за този парцел с умопомрачителна цена от над 90 000 лв. http://www.imoti.info/pcgi/printinfodet ... 3736208159
Новото в офертата е, че къщата която е отзад иска да раздели имота (почти 1,2 декара) за да си разшири двора и аз трябва да предложа цена за друга част. Притеснява ме тази "чупка" в парцела доколко е дефект или не би пречила. Ако бюджетът ми за нова къща на шпакловка и замазка (да се разбира с ВиК, ел. инсталация и външна изолация)е до 100 000, колко максимум трябва да отделя за парцел?
Гугъл стрийт линк: https://maps.google.com/?ll=43.19226,23 ... 2,,0,12.48
Tsilkov - майстор
alex_no1 написа:
Ако бюджетът ми за нова къща на шпакловка и замазка (да се разбира с ВиК, ел. инсталация и външна изолация)е до 100 000, колко максимум трябва да отделя за парцел?
От подарък до максимум 10 000 лева за парцела. Не забравяй че освен ел. и ВиК трябва и с нещо да се топлиш.
alex_no1 - напреднал
Tsilkov написа:
От подарък до максимум 10 000 лева за парцела. Не забравяй че освен ел. и ВиК трябва и с нещо да се топлиш.
Това не звучи никак добре. Четейки тук-там бях останал с впечатление, че къща с РЗП 120-150 кв. м. излиза по-евтино или аз съм се заблудил. :?
Идеята ми беше да се разпъна до 120 000 +/- 10 000 като на първо време ще се направят "до ключ" само една спалня, кухня, баня и отопление. По-голяма част от мебелите ги имам.
Нещо подобно на това, което беше пуснал VLADO66 в една друга тема (само за пример го давам) http://www.plans.bg/plan.php?id=20
colyo - специалист
Всичко е въпрос на пазарлък с майстори и продавачи на материали. Да са ми живи и здрави приятелите в строителния бизнес, моята къща на два етажа по 90м2 с изолация, отоплителна инсталация, обзавеждане за първия етаж и недовършен отвътре втори етаж ( на подова замазка, мазилка и шпакловка ) ми легна на около 100 000лв, като са влагани само хубави материали (тухли Wienerberger 25N+F, керемиди TONDACH и лепила, хидроизолации и шпакловки на MAPEI.

Така, че ако не се "изшиваш" много би могъл да слезеш и доста под тази цена (мястото не е в цената).
Tsilkov - майстор
alex_no1 написа:
Това не звучи никак добре.
Ми въпрос на гледна точка. Спрямо 90 000 лева за гредоредна къща която тепърва предстои да и налееш поне 50 000 лева за ремонт на мен ми звучи по-добре. Пък и приемаш цифрата много буквално - тя плава с едни 20 000 лева нагоре-надолу в зависимост от много фактори. Ако обаче от сега си решиш че къщата е 70 000 нали се сещаш как ще останеш неприятно изненадан след една година с полуготова сграда (ама не кат чашата на Кока-Кола дето е наполовина пълна) и без пукнат лев в джоба.
colyo написа:
Така, че ако не се "изшиваш" много би могъл да слезеш и доста под тази цена (мястото не е в цената).
Аз пък мога да се хвана на бас че почти нищо не можеш да свалиш. Които смята че за 100-120 000 лева може да ми направи хубава къща готова за живеене 180 кв.м. РЗП да пише ЛС и до следващата седмица съм му оформил договора да подписваме.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Решил съм да строя къща. Имам нужда от помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: