Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Вашата е лесна , на мен ми предстои да подбера точната пелетна горелка която да се монтира на турски котел Мактек МКК40 , конструктивно е малко особен .http://pelletshop.com.ua/content/18-mkk-100-mkk
filmatoplo - майстор
Спешно ми трябват снимки на работа на пелетна горелка Ерато 4 , да определя ъгъла на пламъка дали ще стане за Мактека :? :) .Ако се погледне Мактека от горните снимки , има възможност за монтаж на горелка само на средната врата , като мога да ползвам от нея отвор с височина 18 сантиметра :wink: , това което влиза в котела - ГП 32 дали е толкова висока :? , втори вариант е монтаж на горелка с кръгъл бренер -фероли и тем подобни :wink: .
VLADO66 - майстор
Бръкни в тубата-там гледах клипчета с Фероли на средната врата.Не знам четвъртита горелка дали ще се събере :?
filmatoplo - майстор
Фероли ще стане , за Ератовската ГП 32 -Лазко :) да каже :? .
filmatoplo - майстор
За ГП 25 височина 180 мм на горивната камера , 32 ката със същата височина ли е :? Ако монтирам ГП 4 на Мактека -то най предната част на горелката ще се намира на разстояние под тръбния топлообменник на 25 сантиметра , ако се пусне отвес от долния ръб на топлообменника съвпада с предната част на горелката , сега се пита в задачата :? как ще се движи пламъка , колко ще е ефективен .
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, ГП 25 и ГП 32 са с еднаква височина, само ГП 45 е различна.
filmatoplo - майстор
Монтирана е вече горелката ГП 32 на котел Мактек , пали за секунди ,работи стабилно , не пуши въобще ама грам =D> , набира до 69-70 гр и намаля мощността от 32 към 16 , след достигане на зададената температура 60 градуса в долната част на 1 тон БГВ -горелката се изключи .Стартирах я в 14 часа следобед с градуси 17 градуса в котела , и 13 градуса в бойлера :cold: :wink: , за 1,5-2 часа водата в котела бе 75-80 гр а водата в бойлера около 70 -75 гр.След стоп , камерата беше побеляла с цвят на метал , нагара паднал , а горивната камера на горелката все едно не е работила .За цялата работа от този студен старт изгори много малко пелети около 15 кг.Горелката на Ерато 4 генерация си заслужава парите =D> .
djordan - напреднал
Колко литра ти е системата,нещо доста време я топли 1,5- 2часа.Моята е 20киловата пак на ерато 4генерация и ми затопля 200л. с буфера за 20-30м. на 72гр. при условие че я карам на 18к.
filmatoplo - майстор
Самия котел вдига бързо температура , обаче 1000 литра вода на 13 градуса са доста товар , бойлерите са 2 по 500 литра марка Сънсистем , мисля 5 годишна инсталация с котел Мактек .Серпентините не са първа младост (не е изключено да има котлен камък ), ако забеляза съм писал че сензора на бойлера е монтиран в долната точка , за да гарантира зареждане на целия обем до дъното , повечето малки литражи бойлери се загряват само над полувината наистина бързо .А вместимостта на котела мисля е към 80-90 литра .Аз съм доволен от теста , със слънчева инсталация това би се нагряло за над 6-8 часа .Клиента каза че на ток не могат да загреят бойлерите толкова бързо и качествено .

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: