• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plastkomfort - специалист
Миналата зима когато пуснах горелката първите месеци и аз го гледах,от правилната настройка на техника от БГ ТЕРМ.
filmatoplo - майстор
Да благодарение съвета на 2 колеги тук от форума , които вече имаха такива горелки , положението се нормализира веднага . :)
idunno - специалист
Понеже днес монтирах една такава горелка да споделя пресни впечатления:Според търговеца нямала нужда от настройка, защото си била настроена фабрично.Като гледам как на 6 минути пляска по кило пелети, ей на това му викам фабрична настройка.Сега ще се почне - настройки сервизи....И понеже ппреди три дена пусках една ТП на Мицубиши за сетен път се убедих, че разликата в парите си заслужава.Мицубишито оптимизирано с детайлно ръководство, а това на пелетната горелка- викайте ОТОРИЗИРАН техник да ви я настрои.На мен лично не ми пука, защото изборът си беше на клиента ми - било по-евтино.Ще видим колко ще е евтино.Ще оставя настрана факта, че кабелът от контролера караше помпата да мига, е, сега кое е по умно Грундфос Алфа 2 или ИВГ, та се наложи да го подобря.
Личното ми мнение- никога не бих си сложиш такава горелка или подобните и варианти на ерато или тям подобни.
feikot - специалист
Как реши въпроса с мигането ?
idunno - специалист
Като я вързах отделно от контролера. :) То и един контролер.То и едно модулиране- има въздух, няма въздух.Страшно модулиране.Не ми харесва как работи - все едно пелетите горят слабо, от време на време ги издухва за по 2 - секунди и пак едно такова странно горене.Ще я мисля другата седмица, но определено не ми харесва как работи. Сигурно е въпрос на настройки- ще видим.
Трябваше да избера не българска горелка, но нали съм патриот. :)
feikot - специалист
Всички сме така,пък и като не можем да отделим по 10-12 К за горелка с котел.Доста хора ми казват,че с настройките всичко се променя.
lusynik - специалист
Нещо ми намирисва тази работа.....ма много.....!
idunno - специалист
...да си продължа с впечатленията:Вчера с едни пелети запали, с други може би по-влажни не иска.Разбира се реших да увелича началната доза, защото нещо шнека издиша, ако има повече пепел, но за моя изненада не можах да вляза в сервизното меню, въпреки че натисках Down и Cancel по всевъзможни комбинации, накрая хвърлих една шепа пелети върху реотаните и я подкарах, но като цяло впечатленията ми досега - първобитна работа.
Дано се изненадам, ама надали.
lusynik - специалист
Ако желаеш помощ,ще помогна с радост!Ако търсиш пазар за термопомпите си,не мисля,че това е темата ти!Последните ти мнения са явно тенденционни и неверни. [-X
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: