• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
alex_no1 - напреднал
Лятото си продадох двустайния ергенски апартамент с идеята да купя нещо по-голямо (напр. тристаен). После минах на варианта да взема неголяма къща. Този вариант все още съществува, но няма никакъв нормален избор. Така се стигна до строежа като това което ми трябва е нещо с площта на тристаен или четиристаен апартамент - дневна с кухн. бокс и две или три спални. Гаража е по-скоро добро пожелание, но много обичам да правя нещата сам, да си купувам инструменти и т.н. и затова едно кътче което да е комбинация от гараж и работилница би било много добра екстра, но не задължителна - в апартамента почти със сигурност оставам без такива екстри

ПП: Във Враца има една камара етажи от къщи за продан точно заради такива неуредици по наследството. Ама там ако изтеглиш късата клечка и случиш на някой темерут за съсед, ще ти отрови живота. А такива във Враца дал Бог...
VLADO66 - майстор
За 100 000 лева-140 преко сили 150м2.Гаража го предвиди като последващ строеж или навес над тази квадратура.И това е без разпищолвания в довършителните работи като скъпи настилки,бани,джакузита и прочие :)
alex_no1 - напреднал
140 -150 квадрата дори мисля, че са ми много. Гаража също ще остане за после, въпреки че най-много би ми харесало да е с топла връзка към къщата (а и поради малките дворове). Не съм фен на прекалено скъпите настилки и съм твърд противник на вани, корита, джакузита и т.н. поради нулевата им функционалност.
Това което искам обаче е грубият строеж и дограмата да са изпълнени качествено и от добри материали. Затова се притеснявам.
colyo - специалист
Един жокер от мен. Помисли върху вариант: 1 етаж около 50-60м2 - дневна, кухня, трапезария, баня и мокро помещение, 2 етаж спални и бани по колкото прецениш. Мои приятели имат такива къщи и на мен лично много ми допада идеята. Остава повече място за двор и по-лесно се топли.
VLADO66 - майстор
На първия етаж задължително трябва да има спалня,че старост нерадост по стълбите :wink:
colyo - специалист
На стари години и в трапезарията може да се сложи едно диванче за полягване. Човекот не е толкова дрът та да мисли за преклонни възрасти.
ПП: а относно "пускателя" на темата......в нашето село се намират по-добри оферти от твоите, да взема да се поразровя? Тъкмо по вашия край поминъка почти го няма, а и лятоска ще даваш стаи на курортисти.
ArturDent - Почти Безобиден
VLADO66 написа:
На първия етаж задължително трябва да има спалня,че старост нерадост по стълбите :wink:
И аз бях на този принцип.
А като има спалня, това означава още - баня, кенеф, килер, кухня и хол. Това за мен е минимума.
colyo - специалист
По вашата логика втория етаж отпада.
alex_no1 - напреднал
Погледнато реално доста старци живеят в блокове без асансьор. Не съм ги питал как се оправят де. Ама човек като е на 30 не мисли още за такива неща. Една малка спалня на първия етаж не знам дали би натоварила бюджета толкова, но там също трябва да има и други сервизни помещения - килер, котелно. Това при липсата на мазе де (както се очертава).
Този последния парцел как ви се струва. Като никога не съм строил, всички, които са широки и чисти ми изглеждат екстра :mrgreen: Дали да се пазаря да го делим на две?
nikolson - майстор
colyo написа:
По вашата логика втория етаж отпада.
Аз живея в къща на един етаж 120м2. Дъщеря ми в 2х80м2. Ми моята е по-удобна. Вторият се прави, ти го каза, за пестене на дворно място и още за малко по-евтино, заради покрив и основи. Но пък ви казвам, че като останат двама души сами (живот и здраве и на мен ми предстои), тия къщи стават като хамбари. Като излезе дъщерята стана празно, догодина като излезе и сина ми... :x
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Решил съм да строя къща. Имам нужда от помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: