Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
a3ot - напреднал
hidrazin - майстор
a3ot написа:
... много добри, и на поносима цена.
Ай стига с реклама на боклуци с космически цени.
:partyman:
ESPACE - майстор
Хайде сега, Benning били боклуци. Светът не се върти само около Fluke.
kabel96 - специалист
ESPACE написа:
Абе не знам ама май само около флуке и HP се върти света напоследък.При купуване на уред над 100 лева съветвам като първи и основен тест да го пъхнете в контакта 220 волта в режим на ом метър.Ако издържи и аз ви гарантирам че ще ви служи дълго и вярно.А както знаете безгрешни няма.На единия ми флуке от върховата им серия му прекъсва ключа но за годините всекидневна работа е избил пари за няколко нови.
dobcho_vn - специалист
Абе бос съм, признавам си.Ама с моето търсене напоследък чувам само Fluke, та Fluke.
Добре, казвам си, айде ще да е Fluke.Ще позадържа още и ще си купя Fluke.Даже мисля, през ebay да си го купя.Но пък от друга страна като гледам разните му там тестове, спецификации и така нататък почнах да се питам - какво толкова в повече, освен едната точност, която за практически цели не е кои знае колко важна, освен, в случай, че става дума за нужда от по-голяма от обикновената точност предлага Fluke?
Ей го на едно клипче в YouTube гледах три уреда в тест за измерване на 400VAC - Fluke, Bennig Uni-T.Еми и трите с разлика плюс минус 2-3 волта показваха какво е напрежението.Е питам се какво толкова като вместо 399VAC ми показва 397VAC? После имаше мерене на резистор 25 кОм - признавам Fluke "закова" на тази стойност, а другите два 24,95-24,97 кОм.И още много подобни.
Почнах да си мисля, че това с Fluke си една огромна маркетингова кампания и нищо повече.По мое му такава точност е повече за лабораторни измервания, отколкото за практически такива.
Вие как мислите?
hidrazin - майстор
Ние, в мое лице мислим, че не знаем за какво ще го ползваш тоя уред и с какво се занимаваш. Качествения уред не означава само и единствено точност.
dobcho_vn - специалист
Бре забрави за мене и въпроса на темата.Питам конкретно, дали това Fluke е нещо повече от маркетинг или наистина превъзхожда другите уреди с нещо и какво ще да е това нещо, че да си заслужи парите?
Айде за точността добре, ама какво друго?
kam34 - специалист
kabel96 написа:
ESPACE написа:
Абе не знам ама май само около флуке и HP се върти света напоследък.При купуване на уред над 100 лева съветвам като първи и основен тест да го пъхнете в контакта 220 волта в режим на ом метър.Ако издържи и аз ви гарантирам че ще ви служи дълго и вярно.А както знаете безгрешни няма.На единия ми флуке от върховата им серия му прекъсва ключа но за годините всекидневна работа е избил пари за няколко нови.

:lol: :lol: Продавача на Флуке ще ти позволи ли да го тестваш така в магазина преди да го купиш. А дали ще издържи включен за измерване на ток и у контакто :feuer: съмнява ме че дори и флуке ще устиска, пък бил той и ако щеш за хиляда лева.
Например марката за която питаше, питащия - Uni-T има модели за под 100лв и със защита по напрежение 600V на на обхвати зумер, пп, ометър, С. Флуке си струва ако си лаборант който работи на чиста лабораторна маса и ти трябва еталонен уред. Ако ходиш по обекти насам на там, не е икономически изгодно.
Junak - майстор
kam34 написа:
:lol: :lol: Продавача на Флуке ще ти позволи ли да го тестваш така в магазина преди да го купиш. А дали ще издържи включен за измерване на ток и у контакто :feuer: съмнява ме че дори и флуке ще устиска, пък бил той и ако щеш за хиляда лева.
Определено издържа. Пробвано многократно :-D
hidrazin - майстор
kam34 написа:
Продавача на Флуке ще ти позволи ли да го тестваш така в магазина преди да го купиш. А дали ще издържи включен за измерване на ток и у контакто :feuer: съмнява ме че дори и флуке ще устиска, пък бил той и ако щеш за хиляда лева. ...
Ми ако е пекан и наистина иска да ти го продаде ще ти позволи. При тях общо взето няма значение на какво си го сложил и смело може да го ръгнеш у контакто. :lol: На голяма част от другите това им е последното "ръгане" или лебедовата песен. :shock:
Ама не знам за какво дрънкаме менците. Всеки си взима това, което е достатъчно за да му задоволи потребностите. Аз за моите потребности съм решил че това ще върши работа и това е купено.

Изображение

А ако се занимаваш само с монтаж на ел. инсталации или пернишки голфове :x ти трябва минималното.

Тема "Въпроси относно измервателни уреди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: