Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Кики - специалист
Сигурно ще издържи и ако го изтървеш от 2 метра и падне на "правилната" страна! или случайно падне някой от електричарските инструменти в/у дисплея му! тогава ще има да си псуваш защо не си купил нещо за 50-100 лв. което в 99% от случаите би ти свършило същата работа.
hidrazin - майстор
Кики написа:
Сигурно ще издържи и ако го изтървеш от 2 метра и падне на "правилната" страна! или случайно падне някой от електричарските инструменти в/у дисплея му! тогава ще има да си псуваш защо не си купил нещо за 50-100 лв. което в 99% от случаите би ти свършило същата работа.
Абсурд. Пак се купува същия или по-новия модел. А това с изтърването и падането на инструмент точно върху дисплея са си детски приказки. Като не можеш да си контролираш ръцете и не можеш да си направиш сметката кое, как, защо не си за тази работа. Отиваш да носиш вар и бетон. При мен бърза работа не се изисква - само качествена. Та затова каза - всеки си купува според потребностите.
:partyman:
Кики - специалист
Голям залък, голяма дума и т.н., ти може да си много сръчен но покрай инструмента ти да мине някой такъв дето си описал, той ще си продължи с кофите с варта и бетона а печалбата остава за теб. В лабораторни условия е друго.
hidrazin - майстор
Кики написа:
... покрай инструмента ти да мине някой такъв дето си описал, ...
Няма такъв вариант. Колко пъти да го казвам - уред според потребностите. Ти сега какво? Да не се опиваш да ме убедиш че едва ли не всяка седмица или месец някой ти минава през уреда с камион, изтърва си къртача върху него, залива го с бетон, или ти го изпускаш от 20-тия етаж? Ами бъди по внимателен къде си оставяш уредите или как боравиш с тях!
kabel96 - специалист
Кики написа:
Голям залък, голяма дума и т.н., ти може да си много сръчен но покрай инструмента ти да мине някой такъв дето си описал, той ще си продължи с кофите с варта и бетона а печалбата остава за теб. В лабораторни условия е друго.
Тука съм напълно съгласен.Първо тия уреди са обемисти и не лесни за работа в полеви условия а и личен опит в Казанлък след свършване на обекта седнахме да се почерпим а апашите откраднаха колата отвън.Самоче не знаеха че на всичко правя застраховки.Затова от 13 години на работниците им купувам уреди от 7 лева.При хидрата е друга бира ама той не уточнява.Затворен обект без външен достъп добре охраняван и тн.Затова не е лошо наистина да се избере уред в диапазона 100 лева и да се сложи в графата в куфара.Това го обсъждахме в другата тема за ампер клещите.
hidrazin - майстор
kabel96 написа:
...При хидрата е друга бира ама той не уточнява...
:-D Уточнил съм - уред според потребностите. На един електричар - монтажник по строителни обекти не му трябва Флуке а уредче в диапазона до 20 лева и по възможност да не гълта батериите като ламя.
А това при мен наистина е така. Няма кой да ми се мотае из обекта за да ми троши уредите. :) За сега ми липсва само една термокамера. Ако успея да се преборя за едни 5-10 хилки и такава ще взема.
drastar - специалист
По обектите Т5 на флуке е доста удобен и практичен
https://www.google.be/search?q=%D1%84%D ... 80&bih=643
DMN - майстор
На който му се гледа на това клипче правят сравнение и изпитание на няколко вида уредчета, като на 18.08 мин., пича започва да ги изпробва на грешни обхвати при напрежение 230-240V, а на 44.33 мин. започва да ги тръшка в земята за издръжливост при падане :-D

http://www.youtube.com/watch?v=3-_dUB8vy8U
a3ot - напреднал
hidrazin написа:
a3ot написа:
... много добри, и на поносима цена.
Ай стига с реклама на боклуци с космически цени.
Не знам какви са , но вече 8 год. ги ползвам и нямам оплаквания :partyman:
hidrazin - майстор
a3ot написа:
Не знам какви са , но вече 8 год. ги ползвам и нямам оплаквания
Ми щом ти харесва - ползвай си го. Ама за тази цена ще си купя аналогично Fluke. :-D И ако някога реша да взема Benning няма да е от E-ATARA към които си дал линк. Те горките даже параметрите на уредите не са успели да препишат правилно. :lol: Според тях ММ7-1 мери постоянно напрежение в диапазона 0,1 µV - 1000 V !!!! Подобни "грешки" има и за други модели - например ММ11. И той мери напрежения в обхвата 0,1 µV - 1000 V. :x Не ми се рови повече. Вероятно има и доста други разлики. Те това микро, мили ... за нищо го нямат. :)
Ама както и да е. Кой каквото му харесва и му върши работа - това си взема.
Не се и опитвам да правя реклама на Fluke. Не че имат нужда от такава де. То и аз си имам един Mastech MY68 дето го ползвам от 98-99-та година и за това, за което се ползва си е перфектен.

Тема "Въпроси относно измервателни уреди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: