• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
hexagonbuild - помощник
Искам да попитам niki_sap ако е удобно коя беше фирмата извършила огледа с термокамера и как бяха представени термограмите. Също така ме интересува дали резултатите от термокамерата бяха проверени и с друг уред или само с термокамера.
Термограмите така ли изглеждаха:

Прикачен файл

IR001139.jpg
IR001139.jpg (33.38 KиБ) Видяна 12040 пъти

Прикачен файл

IR001136.jpg
IR001136.jpg (32.82 KиБ) Видяна 12040 пъти

Прикачен файл

IR001118.jpg
IR001118.jpg (37.47 KиБ) Видяна 12040 пъти
niki_sap - специалист
За съжаление не пазя контактите на фирмата с термо камерата. Те са варненци, двама професори след като говорих с тях по телефона се оказа, че имаха работа в София и дойдоха да направят няколко снимки. Изключително приятни хора. Основнота идея на термокамерите напоследък е да се ползват от саниращи фирми, които те убеждават каква е разликата със и без изолация. За течове се използва, но както казах не върши перфектна работа. В моя случай теча беше в гардероба ми (вграден), а от другат страна съседа имаше 3 помещения с вода - баня, мокро и още една баня. Снимките не изглеждаха въобще както тези, които показваш - апарата не снима като овикновен апарат, така че не виждаш реланите плочки и мивка примерно, вижда се само нещо подобно на розово-синьото от снимката, обаче когато има плочки те някак си отразяваха и не се виждаше добре през тях- виждаше се нещо като рентген на плочките и фугите, но не и какво има зад плочките.
И все пак снимано от моята страна където няма плочки най-голямото петно ( не помня дали най-топлото или напротив най-студеното) беше точно където се оказа в последствие и теча.
Както казах, хорта, които снимаха не се занимават специално с откриване на течове с термокамера (или поне тогава не се занимаваха) и не са ми правили никакви специални обяснения, файлове или каквото и да било - просто дойдоха, снимаха и толкова - дажи снимките не запазихме. Те даже и пари не ми взеха въпреки, че едва ли не специално от Варна идваха...
do_it_yourself - напреднал
niki_sap написа:
За съжаление не пазя контактите на фирмата с термо камерата. Те са варненци ...
E-e-e, поне някакво име на фирмата не си ли спомняш? Точно сега ми трябват. Търся из Гугъла, не намирам нищо такова за Варна и варненско.
При мен случая беше съседа отдулу се оплаква че има петна на тавана и на две от стените в ъгъла на банатя му отдолу. Бях мяркал из нета за това че инфрачервена камера може да се използва за намиране на теча къде е в такива случаи и си викам да си купя една щото мислех че са кат уебкамерките на цена ама като видях цените... хехе 3000$ и нагоре. Попозвънях из фирмите дет предлагат в София кат тази http://elvidom.com и тази http://gamaterm.com и тази htt://411.bg и си викам много скъпо и се зарекох сам ще си намеря теча.

С много четене попаднах на тва:
http://www.youtube.com/watch?v=8G0V62tuPek

и нали съм си техничарче, разглобих старата уеб камера, сложих 1 синьо найлонче за филтър да маха видимата светлина донякъде и стана - вижда се подобно на тов което е показано във филмчето.
Слязах в съдеда ( и той се нави да не даваме пари) и почнахме да гледаме.. Гледахме гледахме , даже снимки имам някъде обаче как да тълкуваме видяното се чудим. Пускам аз душа целият под мокър и свети в червено кат нагрее тук таме синьо на стените му долу пак некви петна. И реших скъпо не скъпо ша платя.

Обаче почнаха проблемите. Няка да цитирам кои извиках едни дойдоха направиха ми доклад, сифона бил, извиках майстори и нцъ - не е там къде казаха. Разправии, КЗП, жалби ма върнаха парите.

Накрая пак няма да казвам кои викнах за да не излезе че им правя реклама ама този път им викам искам и да откриете и да го махнете теча. Оказа се че тече от там дето от банята ми влиза във вертикалната тръба та къртихме и от долу.

Не знам дали тва ще е полезно но за мен ми е обица - някой да открие нещо пък друг да го поправя - вече не - само комплексна услуга от фирма за да няма разправии и да има гаранция. и да не е от тия дет по обяви дават мобилни че си ги сменят през 3 месеца.
hidrazin - майстор
:) Ами ако беше попитал навреме можеше да ти обясня защо от уеб камера или каквато и да е друга камера не става термокамера. Иначе фирми и камери - колкото искаш. Само дето рядко някой може да си служи с тях като хората. И за комплексните услуги си много прав.
Дано да си решил проблема с банята.
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Детектор за откриване на теч?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: