• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 48
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Ми каква ти е гаранцията че няма да ти се олаби връзката в тъпата разклонителна кутия изпълнена с още по-тъпа спайка?
Припоя ПОК :-D
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
Припоя ПОК :-D
Става, но е глупаво и ненужно. В така изпълнена инсталация е трудно да добавиш или премахнеш връзка. Да не говоря че никъде няма да те чакат да се туткаш с поялника. Освен в някое село, разбира се. И най-важното - никакви кутии!
:partyman:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Става, но е глупаво и ненужно:
То ПОК може да играе и в инсталация без разклонителни кутии :lol: А и от 4 см спайка много по-трудно се измъква кабела, отколкото от една вяла клема на контакт с едно винтче.
drastar - специалист
отколкото от една вяла клема на контакт с едно винтче.
12mm и не е просто винтче :-D Имаш снимки погледни :-D

пп. опс(шивъса май ми е в повечко), 12мм влиза проводника в контакта, а частта която притиска е към 8мм.

шъ ми са извинявате ма жената има рожденден, и ку ма види,че пипам клавиатурата :axe: :axe: , ай наздраве :drinkers: :drinkers: :drinkers:
thinkpad - майстор
Ето едно перфектно изпълнение на разклонителна кутия за чудо и приказ. Вие така не можете.
Изображение
PCL82 - майстор
Да наистина е перфектно, но виновен есигурно последният, който е правил мазилката. Вижда се, че отдолу има квадратна кутия за открит монтаж, която е зазидана. На мазача му е пречил капака и го е махнал, да не стърчи. Остава въпросът дали в кутията е имало порцелановата клемна плочка или връзките са били символично усукани още по рождение.
thinkpad - майстор
PCL82 написа:
Да наистина е перфектно, но виновен есигурно последният, който е правил мазилката. Вижда се, че отдолу има квадратна кутия за открит монтаж, която е зазидана. На мазача му е пречил капака и го е махнал, да не стърчи. Остава въпросът дали в кутията е имало порцелановата клемна плочка или връзките са били символично усукани още по рождение.
Да му счупя пръстите един по един, след като му извадя ноктите с клещи на тоя, дето го е правил. Тия кутии в днешно време не се срещат, нито имаше керамична плочка. Няма сега такъв модел кутии, да се намери капак. Положението е било такова години наред. Като разбутах жиците беше почнала оная на лампата, усукана само с една витка да хвърля искри направо. Това го слагам в темата, за да се пазят хората от такива майстори.
Шкурих жичките, докато изчистя отгоре окиса, с 2 чифта клещи едни хубави спайки, запояване и след това изолиране. И кутиите ги смених с кръгли по 19стотинки бройката, щото то е ненормално да ти стърчат така жиците. Старата кутия между другото беше толкова паянтова, че като махнах мазилката дето беше върху нея без особени усилия я издърпах цялата. Дори подредбата на кабелите беше неадекватна. ПАЗЕТЕ се от майстори, които смеят да правят като по-горните изпълнения!
п.п Номерацията с етикетчета беше от мен - отбелязвах двойките кабели за по-лесно свързване след като сложих новата разклонителна кутия и я замазах. Да не се чудя кой кабел къде е бил. А химикала беше за фокуса, че телефона ми не го бива много.
drastar - специалист
Е, като не върви, не върви :shock:
Разказах ви за проблема с кабела, сега "проблем" с крушки лед :-D
Клиента иска качествени лед крушки без значение на каква цена :wink: , отивам в магазина обеснявам, прдлагат ми http://www.lighting.philips.com/pwc_li/ ... 0WMR16.pdf оглеждам и поръчвам 42 броя. След два дена ги получавам, показвам на клиента една как свети, той доволен, но таваните не са боядисани и не мога да ги монтирам веднага. Монтирах ги вчера, светят иделно, но се спрях и запалих една цигара в кухнята където има монтирани 16 броя :shock: и чувам да работи винтилатор :? , аз вентилатор не съм монтирал :?
Оказа се, че крушките имат някакво вентилаторче за охлаждане, но никъде по кутията не е описано, а и в техническите характеристики от филипс не виждам да е споменато. До 2 крушки почти нищо не се чува, но след 3, а особенно при 16 :shock:
Та, отново разправии с клиента и най вече с магазина, защото съм ги поръчал и е трудно да се върнат. Сега и писма до представителството на филипс и .........

Та колеги внимавайте да нямате и вие тези ядове.
thinkpad - майстор
drastar написа:
Разказах ви за проблема с кабела, сега "проблем" с крушки лед
...Оказа се, че крушките имат някакво вентилаторче за охлаждане, но никъде по кутията не е описано, а и в техническите характеристики от филипс не виждам да е споменато...
Ти си си виновен, да беше взел крушки с нажежаема жица. Изрично слагам такива, освен ако не се поръчат други. :-D
И все пак ламБите са малко отстрани на темата, трябва да взема да постна какво стана с разклонителните кутии като ги ремонтирах...
hidrazin - майстор
drastar написа:
...Оказа се, че крушките имат някакво вентилаторче за охлаждане, но никъде по кутията не е описано, а и в техническите характеристики от филипс не виждам да е споменато...
Ами няма и как да е описано. Явно не са много горди с за тия вентилатори в ламбите. Ако не беше споменал нямаше и как човек да разбере. Никъде не намерих да е споменато това. Все пак изрових нещо де. :-D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5avJVvrFedc[/youtube]

Сега освен на компютрите и на разни захранвания ще трябва да сменяме вентилатори и на крушките. Боже, до къде я докарахме! :prayer:
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 48

Тема "Ел. инсталация без разклонителни кутии" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: