• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
saraneron - специалист
Моля дайте идея за тоалетно казанче или резервоар около 10-20 литра ,който автоматично да се изпразва много бързо след като се напълни!Идеята е да няма никаква електроника и да е с максимално малко движещи се елементи , даже ако няма такива ще е идеялно,нещо свързано със скачени съдове ......???? Пълненето става от тръба 1/2 под налягане от водопроводната мрежа с не много голям дебит а изпразването трябва да става максимално бързо! Водата е използвана за охлаждане в хладилна машина и се излива в канал за отпадни води ,който често се запушва и целта е да се промива с това периодично изпразване на казанчето/резервоар. Системата да работи денонощно и без надзор!Приемам всякъкви съвети ,идеи и каквото се сетите!!! :? :? :?
rositodor - специалист
Хммм :? ... баланс? :-D като на камион,автобус...,знам не помагам.. :cry:
saraneron - специалист
[quote="rositodor"]Хммм :? ... баланс? :-D като на камион,автобус...,знам не помагам.. :cry:[/quт Не става ..................а е пълно с пружини и метал!
sstefanov - майстор
Или сифон с дълга тръба. Доста от тоалетните казанчета го правят това когато се препълнят.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Сещаш ли се принципа на поемане на омекотител в пералнята. - Дано се сещаш, че иначе ще трябва да чертая.
Изпълнява всичките ти изисквания.
Гледах и клип с чаша и ако го намеря ще го постна. - не можах да го намеря.
Прикачен файл:
Kazan4e.JPG
Kazan4e.JPG (14.02 KиБ) Видяна 4123 пъти
Последна промяна от abcdefghijklmnopqrstuvwxz на пон ное 04, 2013 6:03 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
Според мен може да стане с пластмасово казанче със страничен бутон.Щеката на бутона може да се удължи леко и да и се сложи поплавък който при вдигането на нивото в казанчето да повдига щеката и да се изпразва.
PCL82 - майстор
Да може и е много просто без никакви движещи се части. Трябва ти една тръба ф40 или ф50 огъната като бастун, на който кривката е почти колкото дългата част.. Дългият й край свързваш плътно на мястото на камбаната на казанчето, а кривката я нагласяш на нужната височина.

Как работи: Казанчето се пълни, нивото се покачва и стига до началото на закривената част. Водата минава през закривената части потича към тоалетната. Понеже кривката е под вода не може да се засмуче въздух и се създава вакум, който изпразва казанчето до нивото до което е потопена тръбата.

Прикачен файл

untitled.PNG
untitled.PNG (10.41 KиБ) Видяна 4121 пъти
Andri01 - майстор
На принципа на лост от 1-ви род - като се напълни,натежава,обръща се и се изпразва.После се изправя и пак се пълни.Нещо на този принцип.
bulhomes2 - майстор
Ще онагледя как виждам идеята на Andri01
Изображение
Идеята с кривката е много добра, но все си мисля, че ще работи като преливник. Тоест няма да може да се запълни цялата отточна тръба, която да създаде вакуум, който да изпразни казанчето. Май пак не го казах добре. За да потръгне трябва отточната тръба рязко да се напълни (както когато засмукваш с маркуч от туба). Ако го правиш плавно (както пълненето на резервоара) няма да се получи. Би се получило, но ако входящия в резервоара дебит е по-голям от изходящия, но тогава пък няма да се източи (си мисля). Не знам. Интересно е и бих пробвал, ако на мен ми трябва.

ПП. Гледам си схемата сега. Напълно изпълнима е. Вертикалните подвижни свръзки може да са някакви синджирчета и няма да има триене и загуби в техните шарнири. Средния шарнир може да се направи като люлка, в която неподвижната и подвижна части да контактуват само в точка и също да се елиминира триене и възможни клеясвания. Колкото разстоянието между неподвижния шарнир и този със затапващия конус е по-малко - толкова по-добре ще работи системата. За още по-бързо затваряне може конуса да се направи кух и отворен отгоре. Така при изпразването ще е пълен с вода и ще помогне за по-бързото затваряне (сравнено с изчакването да се "изцъцърка" външния преливник).
Последна промяна от bulhomes2 на пон ное 04, 2013 9:32 pm, променено общо 2 пъти.
sstefanov - майстор
PCL82 го е нарисувал много добре, нищо друго не трябва!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "УМНО ТОАЛЕТНО КАЗАНЧЕ!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: