• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
saraneron - специалист
PCL82 написа:
Предполагам, че може да се мине само със стеснение на U-то в горната част, където започва да се образува водната тапа. Така малкото преливаща вода ще направи тапата, а по нататък процесът е лавинообразен, защото водата пада ускорително.

Друг вариант е накаква клапа с пружина, която се оваря щом се вдигне определено ниво и създава първоначалното ударно изтичане.
В мястото на разширението на тръбата дали тапата няма да се разпане и процесът на засмукване да пропадне?
saraneron - специалист
8180 написа:
От мен Каса бира, за този, който изработи действащ модел на кофата!

Жокер - канче, овесено "с изместен център" за дръжката с канап. Пълним, пълним и получаваме преливник.

Писах на два пъти по-горе - вероятно неясно. КОЙ И КАК извежда кофата от равновесие и я преобръща, а после я връща в изходно състояние? Справка - кулата в Пиза.
Сигурно може да се измисли срещу каса бира - едностранен залог за незнанието ми.

Булхомс, то хубаво изтича по пунктир, ама твърдя, че равновесен пунктир ще се получи и при ПЛАВНОТО отваряне на тапата. Кой я подмята нагоре тая тапа, като в твоето клипче, когато водата в обема се опитва да я затиска на местото й?
Веднъж започнал процесът, Е НЕОБХОДИМА положителна обратна връзка.
Без последната, повечето системи са равновесни, чудесно свойство на природата - със "самоизравняване" е терминът и не е баш точен тук, ама е др. тема. Друго може да не направя ама ще направя едно клипче след малко на кофата , проверих и работи, да се приготви касата с бира!!!

Апропо, с какво ги рисуваш тези неща?
bulhomes2 - майстор
Идеята за кофата е на Тани, така че той пръв може да се кандидатира за бирата. Аз лично не виждам нищо сложно.

Не те разбирам за тоя "равновесен пунктир". Пунктира в схемата изобразява бавното "цъцркащо" изпразване на кофата. Обема на водата се стреми да затиска тапата към отвора само когато е върху него. Тани го беше обяснил по-добре по-горе. Мисля, че всеки е вадил запушалка от пълен сифон или вана. Там на практика се вижда, че първоначалното усилие за издърпването на тапата е доста по-голямо от последващото. И е логично. Да си представим тапата върху сифона. Върху нея натиска водата, а отдолу няма никаква сила. При повдигането тапата се озовава отвсякъде във вода. Тоест налягането на водата въздейства на тапата по всичките и повърхности. Тоест налягането приложено на горната и страна се уравновесява (анулира) от същото, което вече действа и на долната. Така че плавно отваряне за достигане равновесие на люлката, дори и да искаме, вярвам, че е почти невъзможно да получим.

Чертая отделните кадри на Corel и после ги анимирам във Фотошопа.

ПП. Докато пиша и saraneron вече е отнесъл бирата... :partyman:
8180 - майстор
Готова е касата - давай клипче и адрес на ЛС.
Друго си е ДМС (допълнително материално стимулиране) :)
saraneron - специалист
Направих клипчето и кофата работи но немога да го кача, помагайте за качването на файла!Оправих се ,но ще го има само един месец!
Последна промяна от saraneron на вт ное 05, 2013 5:52 pm, променено общо 1 път.
Тани - модератор
Бих искал да ме почерпиш само кафе, но на живо :wink:

ПП Упс , изпревариха ме с минутки :wink:
Все пак няма да откажа да пием по кафе, като идвам до София!
saraneron - специалист
Тани написа:
Бих искал да ме почерпиш само кафе, но на живо :wink:

ПП Упс , изпревариха ме с минутки :wink:
Все пак няма да откажа да пием по кафе, като идвам до София!
Сори,Тани!!! Тук може да се види как работи кофата http://file.bg/c267504yDVRd Все пак, идеята е на Тани , така ,че нямам нищо против касата да замине за гр. Сопот, при него , като се надявам да има и избор на марката! =D> :partyman: :toimonster:Може и в кутийки ,че да се ползват после за солар!!!
Последна промяна от saraneron на вт ное 05, 2013 6:01 pm, променено общо 1 път.
saraneron - специалист
bulhomes2 написа:
Идеята за кофата е на Тани, така че той пръв може да се кандидатира за бирата. Аз лично не виждам нищо сложно.

Не те разбирам за тоя "равновесен пунктир". Пунктира в схемата изобразява бавното "цъцркащо" изпразване на кофата. Обема на водата се стреми да затиска тапата към отвора само когато е върху него. Тани го беше обяснил по-добре по-горе. Мисля, че всеки е вадил запушалка от пълен сифон или вана. Там на практика се вижда, че първоначалното усилие за издърпването на тапата е доста по-голямо от последващото. И е логично. Да си представим тапата върху сифона. Върху нея натиска водата, а отдолу няма никаква сила. При повдигането тапата се озовава отвсякъде във вода. Тоест налягането на водата въздейства на тапата по всичките и повърхности. Тоест налягането приложено на горната и страна се уравновесява (анулира) от същото, което вече действа и на долната. Така че плавно отваряне за достигане равновесие на люлката, дори и да искаме, вярвам, че е почти невъзможно да получим.

Чертая отделните кадри на Corel и после ги анимирам във Фотошопа.

ПП. Докато пиша и saraneron вече е отнесъл бирата... :partyman:
Ако дебита е под определен минимум настъпва равновесие , тапата в един момент преди рязко да отвори започва да пропуска вода и ако дебита на входящата е по малко от тази която изтича процесът спира до там.Пробвано ,повярвай ми!Трябва входящият дебит да е над определен минимун.
bulhomes2 - майстор
Качвам клипчето тук. Някой модератор може да го премести в поста на saraneron и да изтрие този.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9CKKD_7TBzk[/youtube]
saraneron - специалист
bulhomes2 написа:
Качвам клипчето тук. Някой модератор може да го премести в поста на saraneron и да изтрие този.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9CKKD_7TBzk[/youtube]
Благодаря за помоща!!! :tonqe: :tonqe: :tonqe:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "УМНО ТОАЛЕТНО КАЗАНЧЕ!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: