Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Mc Queen - специалист
Здравейте колеги.
Пералнята ми е горно зареждане.
Наложи ми се да я отворя за смяна на лагери на ел.мотора.
И видях, че е пропускала вода ( малко ) от гуменият маншон.
Рекох си, сега му се е паднало и с него да се занимая.
Свалих маншона, почистих го идеално ( сега е като нов. )
В канала на казана, където влиза маншона и пристягащата скоба се беше натрупало котлен камък.
И него изстъргах.
Предположих, че това е причината да ми капе оттам.
Обаче се оказа, че то пак си таи.
Подложих плат ( за пълнеж ) под пружината, за да увелича натиска върху гумата.
Обаче нямаше ефект, пак си капе.

Дайте идеи как да пристегна този маншон.

Прикачен файл

3.jpg

Прикачен файл

2.jpg

Прикачен файл

1.jpg
ZMeyGorianin - майстор
Силикон в каналана маншона. Монтиране и стягане след като позасъхне.
pipilica - майстор
Трябва ти нова скоба. Лесно се прави от твърда поцинкована тел и болт с гайка.
Изображение
Илчо Илиев - майстор
Ако тая пружина няма начин да я натегнеш(винт),скаси я,а ако и така не може...нова, има ги по магазините за части за бяла техника....
Като си чистил маншона, огледа ли да не би да е скъсан някъде?
На някои перални е оригинално със силикон,но на твоята явно не е имало, така,че първо пробвай да уплътниш без силикон,а ако не става, мацай смело,а който го сменя....да му мисли...
Виж добре от къде точно тече, понякога пропуска от горе, там където е захванат под капака, в ъглите особено, се издърпва и не може да спре водата когато центрофужи...
Виж дали не пропуска и от там където влиза водата, там също има скоба...е то зависи от модела де,но..огледай от всякъде..
Махни капаците, избърши идеално и зареждаш едно пране, вземаш една бера и гледаш от къде ''таи''..
Успех!
Mc Queen - специалист
Илчо Илиев написа:
Ако тая пружина няма начин да я натегнеш(винт),1) -- скаси я,а ако и така не може...нова, има ги по магазините за части за бяла техника....
2) -- Като си чистил маншона, огледа ли да не би да е скъсан някъде?
На някои перални е оригинално със силикон,но на твоята явно не е имало, така,че първо пробвай да уплътниш без силикон,а ако не става, мацай смело,а който го сменя....да му мисли...
3) -- Виж добре от къде точно тече, понякога пропуска от горе, там където е захванат под капака, в ъглите особено, се издърпва и не може да спре водата когато центрофужи...
Виж дали не пропуска и от там където влиза водата, там също има скоба...е то зависи от модела де,но..огледай от всякъде..
Махни капаците, избърши идеално и зареждаш едно пране, вземаш една бера и гледаш от къде ''таи''..
Успех!
1) -- Вече го направих, и няма ефект.
2) -- Маншона не е скъсан, даже ме изненада, че е много добре запазен ( като нов )
Затова не ми иска да го сменям с някое менте.
3) -- Тече по средата на дългите страни.
Само след центрофуга. ( т.е. като се разклати продължително барабана )
Изглежда,че там усилието на пружината е най слабо.
И водата, която се е задържала в гънките на маншона протича.

Явно ще се маже със силикон.
Благодаря за съвета.
Илчо Илиев - майстор
Има и една друга вероятност...теча да е следствие на друг проблем, някои перални имат амортесьори, ако са се скапали, барабана се лашка повече и да размества маншона и за това да протича....

Пробвай да подложиш нещо на широката страна на казана...там където протича, а може да навиеш нещо(парче плат, ПВЦ тиксо), за да притисне маншона към казана...
Абе ..накрая мажи смело със силикон...

Тема "Как да пристегна гумения маншон на пералня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: