• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Тани - модератор
8180 написа:
Тани,
Половин каса бира те чака - защо си губиш времето да пишеш?
Давай клип - още повече имаш и преки наблюдения как става.
На думи и снимки, днес всички сме виртуози.
Нищо лично, естествено. Ще помоля за ответна взаимност.
Много странни критерии имаш! Ако споделя ПОЛОЖИТЕЛЕН личен опит, нещо което реално съм правил и го препоръчвам, казваш че това е форум, а не е "Искрено и лично" за да споделям лични преживявания! От друга страна ПУБЛИЧНО МИ ЗАЯВЯВАШ В ЛИЦЕТО ЧЕ СЪМ ЛЪЖЕЦ , и казваш, че това не било лично! Това какви са ти предубежденията и знанията, няма нищо общо с реалността! Прочети си отново подписа, който най-вероятно си преписал от някъде, защото не идва от сърцето ти и се постарай да разбереш какво пише там! Доверието означава "невинен до доказване на противното" , а не "виновен , до доказване на противното" Недопустимо е да обиждаш хората!

Извинявай, но го приемам лично ВСЕКИ ПЪТ, КОГАТО МЕ НАРЕЧЕШ ЛЪЖЕЦ, А ЗАПОЧНА ДА ТИ СТАВА НАВИК!

Хайде стига приказки:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=g5kSqFtWwWA[/youtube]
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Браво Тани, клипа е супер. :supz:
И аз пробвах с лека кофичка и стигнах до извода че иска тежест отдолу. Без тежест не се получава изобщо - голямо кандилкане става.
Тани - модератор
Е, то за ставането - става, но както казваш трябва струята да е малка, за да не влияе на процесите. Аз сложих тежестта с друга цел. С нейна помощ спестих загубата на време в търсене на точното място на оста. Тежестта балансира системата така, че преобръщането на кофичката да стане, точно когато при пълненето, нивото стигне почти до ръба. Ако обръщането стане много преди достигането на ръба, то губим от обема на съда и изсипаната вода е по-малко. Ако пък нивото на водата при пълнене достигне ръба и започне да прелива, то няма да има преобръщане и изсипване. Теглото и мястото на тежестта, позволяват балансиране на системата и фина настройка на момента на изсипване. Другия, вариант е с местене на оста на въртене.
8180 - майстор
ОК! Приемам - видимо е възможно! Аз СЪМ В ГРЕШКА.
Всички условия на задачата са спазени!
Формулираните цели - постигнати.

Каса бира (100%) или равностойността й за Тани. Минус една за твърденията му, че съм го нарекъл "лъжец", плюс две, ако някъде съм си го позволил.

Каса бира или равностойността й за saraneron - за готовността и ентусиазма, с който се включи да търси истината. Ако не бях го забавил с договорки, сигурно и той щеше да успее на 100%.

Логистични уточнения с печелившите на ЛС.

Недоволни, обидени и мераклии още да спорят, надявам се няма?
Един чудесен завършек на този този етап от темата - мен поне ме РАДВАТЕ! - съвпада с критериите ми за добър Форум. =D>
bulhomes2 - майстор
Сега остава и Тани да пропие :lol:
kalpev - специалист
Браво, момчета =D>
Тани, 8180, аз съм никой, но ми се ще да ви посъветвам нещо - стиснете си сега ръцете като сериозни мъже, и забравете личните дрязги. За някои може да са храна за душата да ги чете, не им правете тази чест, бъдете високо.
Считам, че форумът не бива да се ползва като арена на между(дву)личностни търкания, поне усетът по повечето теми все този беше, а двамата сте авторитетни мъже и доказани професионалисти. И пичове голЕми :supz:
Резултатът е отличен за темата, точно в колективния дух на форума. Keep it!
Какво му трябва на човек - каса бира, лимонада и приятели.
Пийте с Тани по кафе, бира, "Палини" или каквото дойде, наистина е по-важна самата среща.
Поздравче
ivanovbg - майстор
Евала! И наздраве на пиещите :partyman:

Понеже си падам малко по контрола... да добавя и аз нещо. Баластната тежест може да се направи от магнит. С добавката на една бобина и 1 светодиод и/или пиезосиренка, кондензатор транзистор и съпротивления може без никакво захранване да се направи индикация при евентуалното запушване отново на тръбопровода. Когато се запуши при всяко изливане да алармира че нещо не е наред без никакво захранване.

Дори ако се развие малко идеята може да се направи в по голям мащаб и да зарежда импулсно един акумулатор примерно. Или мигаща ориентировка в планините, която да се захранва от някое дребно поточе или изворче.
saraneron - специалист
Да се смесват ,гравитация вода ,вятър с новите технологии си заприличва на ТЕХНИЧЕСКИ КИЧ, така е за мене в определени моменти ,е не винаги, зависи от ситуацията :partyman: :partyman: :partyman:
ivanovbg - майстор
Като се вземе на предвид сложността на изработката и настройката, зависимостта от постъпващата вода, както и това че не се празни цялото, по добре бодни една арматура в една кофа и си гледай кефа.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "УМНО ТОАЛЕТНО КАЗАНЧЕ!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: