• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
iva6ki - специалист
Synthy написа:
Аз не бих пил вода от бидона, както и не пия де. Ползва се за други цели, но не и за пиене.
Нищо не пречи да се направи едно отклонение преди бидона и една чешмичка за пиене ако притеснен
от бидона :) .
Synthy - специалист
Еми аз точно това направих :) В мазето едно отклонение, и от там си точех вода докато го ползвах (сега е ОК налягането, оправиха го).
Ами надявам се водата от цистерната да става за миене и евентуално за къпане .... ???
И така ... след всичко изчетено мисля че такъв хидрофор http://www.goodprice.bg/product/634/gar ... -1770.html ще ми свърши работа .
Synthy - специалист
А пък според мен няма, ако ще захранваш няколко източника едновременно... Аз съм с тази помпа: http://productfinder.wilo.com/bg/BG/pro ... escription , 203 модификация, и като пусна 3-4 консуматора едновременно (в кухнята мивката, душа, казанчето от тоалетната и пералнята) леко пада налягането, не е нещо фрапиращо, съвсем нормално може да се ползва вода, но се усеща.
Synthy написа:
А пък според мен няма, ако ще захранваш няколко източника едновременно... Аз съм с тази помпа: http://productfinder.wilo.com/bg/BG/pro ... escription , 203 модификация, и като пусна 3-4 консуматора едновременно (в кухнята мивката, душа, казанчето от тоалетната и пералнята) леко пада налягането, не е нещо фрапиращо, съвсем нормално може да се ползва вода, но се усеща.
Така е колега ,само че тази помпа която сложа аз няма да бъде използвана толкова активно .
Между другото като гледам снимките които си качил бих казал ,че доста добре си се справил :yawinkle:
Трябва да видя и аз как точно ще го направя ,а между какви са размерите на бидона който си сложил ?
Synthy - специалист
Да, добре се справих, след преправянето, ама паяците в мазето го налазиха ;)
Бидона е висок около 170см, диаметър... някъде около 100см., 750л. от бидоните на Виталбокс (можеш да видиш в каталога им какви точно са размерите).
Sof - специалист
Каква е разликата между хидрофора с хоризонтален резервоар от долу-масовият вид и другите хидрофори с вертикален резервоар отгоре.

Тези вторите -били уж с въздух под налягане и мембрани, за повишаване на налягането на водата.

От къде се взема този въздух под налягане-предварително напомпан или си има компресорче в тези хидрофори ???

Защо казват хидрофор на - помпа с флуид контрол, която няма допълнителен разширителен съд ???
На мене ми се струва че тоа си е просто помпа за вода с датчик. :?

Ето и една тема за такъв хидрофор в форум на Мерцедес http://forums.mbclub.bg/topic/15167-%D0 ... %BE%D1%80/
Sof - специалист
Мерси колега, отговорих си на тоя въпрос. :prost:

Интересно ми е също, каква е разликата между Полиетиленовите тръбите за чиста вода и ПП тръби за лепене.

Понеже бащата смени тръбите с поцинковани на вилата, но и те не са вечни, та се чудя ако трябва да ги сменя с какви да бъде ?

Имам поялник за полипропиленов тръби. Тръбите се намират в закрито помещение и са на много къси разстояния.
Тези които излизат за външните чешми са подземно монтирани и с тях не мисля да се занимавам- и тях ги подменихме едно време с Бащата с поцинковани.
Чудя се полипропилена дали е необходимо да бъде стабилизиран с алуминева вложка за да не се пука от студа зимат, макар че Зимата нямам проблем със спукване на ВиК-то там за сега.

Тези черните -полиетиленовите майче мнямат присъединяване за краините Батерии и чешми, те са само за магистрални водопроводи ми се струва или греша ?

Тия измислиха хиляда вида тръби и сега човек може да се ошашави какво да сложи.

И те можело да се лепят, но предполагам с друг поялник, не с този за ПП.
Synthy - специалист
Не грешиш. Полиетиленовите са само за магистрални водопроводи. Сложи си полипропиленови (ама качествени, защото има и боклучави) и няма да имаш проблеми. Поцинкованите са доста.. метални, да ги нарека.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "Въпрос за хидрофор!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: