minix - напреднал
Здравейте.
Преди около 3 седмици сменихме старата дограма с PVC. Направихме обръщане на прозорците с гипскартон. От вътрешната страна където спим не иска и не иска да съхне вече около 3 седмици, с това темпо имам чувство, че ще изсъхне за 1-ва пролет.След като майсторите свършиха с обръщането още от следващия ден почна да има конденз по стъклата, не беше малак но не е и много голям.... След допитване с фирмата която ми постави дограмата те казаха, че това е заради обръщането на прозорците докато изсъхне мазилката ще е така на което повярвах незнам дали е вярно но има логика.... след около 2 седмици след обръщането конденза почна да намаля значително.. а последните 2-а дена даже нямаше никакъв конденз по стъклото при което се учудих защото още виждах, че мазилката не е изсъхнала даже почти не е мръднала :(. Както споменах последните два дена нямаше никакъв конденз но и температурите сутрин не бяха ниски около 7-9 градуса. Днеска сутринта беше около 4 градуса и конденза беше много голям около една педя в долния край на прозореца и по ръбовете вертикално на стъклото имаше малко само в горната хоризонтална част на стъклото нямше нищо и от тук почнах да си задавам няколко въпроса на които ще се радвам да ми дадете отговор.
1)Как е възможно последните 2-а дена да нямам грам конденз по стъклото при температури сутрин около 6-7 градуса а днеска да имам голям конденз по стъклото при температура около 4 градуса... Ако предположим, че конденза идва от факта че вътре не е изсъхнала мазилката по пътя на логиката би трябвало всеки ден да имам конденз а както споменах последните 2-а дена нямах грам.
2)За колко време съхне тази мазилка при сегашните условия на климата?... Както споменах около 3 седмици не е мръднала .. и по цял ден прозорците са отворени да се проветрява и да изсъхва уж по бързо... Има ли начин да форсирам по бързо да изсъхне за да може да се измаже с латекс ?
3)Вярно ли е това че конденза по стъклото се получава заради мазилката и докато не изсъхне няма да спре ?

Благодаря за отделеното време.
EDI - майстор
Нали в началото пишеш обръщане с картон, после пишеш за мазилка.Каква е тази мазилка, която е използвана.Условията за конденз са определена влажност и определена температура и често са различни.
minix - напреднал
гипсово шпакловъчна смес
jekasus - майстор
minix написа:
гипсово шпакловъчна смес
Явно с някой колоркит на-дебело :-D голям боклук това нещо :-D
И ПВЦ-дограма е нещо , като презерватив - не пропуска :-D , така че през деня, засега е още топло , отваряйте прозорци, да се проветря и да се махне влагата :-D
minix - напреднал
демек това което са ползвали не е хубаво така ли да разбирам ?
N.Georgiev - специалист
Каквото и да са ползвали това са 3 седмици . Проблема според мене е липсата на проветрение .
stiv1961 - майстор
minix написа:
1)Как е възможно последните 2-а дена да нямам грам конденз по стъклото при температури сутрин около 6-7 градуса а днеска да имам голям конденз по стъклото при температура около 4 градуса... Ако предположим, че конденза идва от факта че вътре не е изсъхнала мазилката по пътя на логиката би трябвало всеки ден да имам конденз а както споменах последните 2-а дена нямах грам.
Проветряване му е майката, и по малко секс :-D да не се изпотяват джамовете/ това в кръга на шегата/, използваий топлите дни и оставяй спалнята с отворени прозорци през деня. Много такива оплаквания сме имали през този период, но след време всичко се оправя.
Чаро - Акълия
Според мен има значение какво са ползвали. Въпроса е, че май не е известно.
Като поизостане гипсовия материал из магазините/складовете си става като гъба. Само пие вода.

По-скоро да оставя отворено нощно време при по-хладно време. В топлото въздуха е наситен на влага и не суши толкова.
minix - напреднал
3 седмици държа отворени прозорците сутрин от 8 вечер до 19 ако на това не му се вика проветрение незнам :)...

Тема "Конденз след обръщане на прозорци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: