• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 80
Съвети за начинаещи готвачи.
stiv1961 - майстор
Аз в събота ще докладвам. Всяка година го правя около Димитровден/ по старому/ и като стане- калиев сорбат :)
valentor - специалист
Изчаквам да се захлади.
По прогноза още 10-15 денЯ.
Считам , че в случай ,че го направя сега, ще е готово, в тази жега, след до две седмици.
Да де, ъмЪ след две седмици не е "коледа", нали ?
Заради сегашната жега ще изчакам.
Зелките от туземните, с лилави листа, и без дебели листни жилки;бидонЯ омазан с глава лук;на дъното 2 корена хрян;зелките подредени с кочана/несцепен/ надолу + заляти с разтвор от 225 гр.сол + 25 гр захар и до 10 литра вода .
След 40 денЯ е коледа и зелето е супер...
следва продължение..
stiv1961 - майстор
valentor написа:
зелките подредени с кочана/несцепен/ надолу + заляти с разтвор от 225 гр.сол + 25 гр захар и до 10 литра вода .
Това с кочана нагоре или надолу е доста спорно в коментарите из нета и приятели, но до сега никой не се е обосновал :? Защо надолу или защо нагоре :?
kuger - майстор
ESPACE написа:
И моето стана, голяма благодарност за идеята с помпата. От Лидл си взех една за дрелка и повече нямах грижи с претакането. :wink:
Здравейте!
Щях да ползвам помпа от пералня /идея на stiv 1961/, но тази е по-практична.
Имам същата помпа, пробвах я с първите български едноскоростни дрелки /мод.AEG,1971 год./. Много силна струя прави и това ме притеснява.
До ESPASE:
Колега, прави ли профилактика на помпата? Моята я отворих, имаше нещо като грес, почистих я и намазах с маргарин, че нямах под ръка масло :?
илко илиев - специалист
най отгоре четох че слагали дюля.какъв е ефекта,придобива аромат ли или го стяга
stiv1961 - майстор
илко илиев написа:
най отгоре четох че слагали дюля.какъв е ефекта,придобива аромат ли или го стяга
Уж за аромат, лично аз не съм пробвал, но сега мисля да сложа дюля и една, две кисели ябълки :)
kuger - майстор
Мушнах два кочана царевица и една дюля, дюлята по настояване на половинката. Какво ще стане, хабер си нямам, но вече мирише приятно.
Претакането за сега е ръчно, още се усъвършенства автоматиката.
ESPACE - майстор
kuger написа:
ESPACE написа:
И моето стана, голяма благодарност за идеята с помпата. От Лидл си взех една за дрелка и повече нямах грижи с претакането. :wink:
Здравейте!
Щях да ползвам помпа от пералня /идея на stiv 1961/, но тази е по-практична.
Имам същата помпа, пробвах я с първите български едноскоростни дрелки /мод.AEG,1971 год./. Много силна струя прави и това ме притеснява.
До ESPASE:
Колега, прави ли профилактика на помпата? Моята я отворих, имаше нещо като грес, почистих я и намазах с маргарин, че нямах под ръка масло :?
Помпата само я изчистих, без да я смазвам. За дните през които траеше претакането си беше ок. И понеже ме домързя да я махна, когато го направих вече явно от солта беше корозирала оста, от липсата на смазка бяха се поизносили гумените ламели. Започна да не иска да засмуква. Абе с две думи помпа от пералня сега ми звучи по добре от тази лидълската.
kuger - майстор
А сега, де! Дилема. Май ще приготвя и двете, че с която реша. По-трудно ще е с помпата от пералня заради присъединителните размери на тръбите.
Благодаря!
пп: Ще се работи с лидълската, другата съм я "скрил" доста добре :-D
Последна промяна от kuger на пет ное 08, 2013 9:30 am, променено общо 1 път.
nikolson - майстор
Аз ползвам компресор. Маркуча в качето, от време на време размествам...Даже напоследък съм натоварил булката и сина с тая задача. А бе, калпазанска работа. :lol:
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 80

Тема "Кисело зеле" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: