Имам такава инсталирана в службата, и доста добре си гледа. Тридеситина метра въобще не са и проблем. Тествал съм я през прозореца. Нощния режим е малко слаб на 5-6 метра перфектно.
Всички въпроси за вилата.
angel_ov
- специалист
103 мнения в "Система за видеонаблюдение за вилата"
zuk
- напреднал
Реализирахте ли проекта? Аз също имах подобни намерения, но в крайна сметка реших, че без живата сила на сот-патрула няма как да мина. Т.е. вече имам сот. Но видео наблюдението няма да е излишно. Надявам, че сот-а ще е достатъчен да опази стария ми домашен компютър. Към него ми се иска да свържа някакви камери с датчик за движение, за да не правя ненужни записи, за които няма място на диска.
Ако имате опит в тази посока, ще ми е от полза.
Ако имате опит в тази посока, ще ми е от полза.

bulhomes2
- майстор
Щом интернета не ти е проблем - според мен най-добре е няколко IP камери, които да записват на компютъра у Вас (или още няколко). Няма да трепериш дали няма да отмъкнат и него. Виж тая тема - viewtopic.php?f=24&t=37410
Ето ти как вижда сега китайска камера за около 80 лв, с 0,3 Мпиксела от третия етаж - http://www.ebay.com/itm/Wireless-IP-Cam ... 53fa22e36e А това е 1,3 Мпиксела от втория етаж (около 130 лв) - http://www.ebay.com/itm/Tenvis-Iprobot3 ... 4d14a77925
Ето ти как вижда сега китайска камера за около 80 лв, с 0,3 Мпиксела от третия етаж - http://www.ebay.com/itm/Wireless-IP-Cam ... 53fa22e36e А това е 1,3 Мпиксела от втория етаж (около 130 лв) - http://www.ebay.com/itm/Tenvis-Iprobot3 ... 4d14a77925
xperia
- специалист
А на можете ли да препоръчате нещо?
Трябва ми DVR за 3 или 2 камери.Общо взето бюджета ми е максимално ограничен.Трябват ми за вила както колегата.Заради това, че няма да оставям компютър и такива неща, наблюдението, настройките и всички тези неща искам да се извършват по интернет.Интернет нямам, но ще оставя 3G флашка с рутер, който прави сигнала на такъв с кабел.
Какво ще ми препоръчате?
Бюджета ми е около 300лв и абсулютно нищо не разбирам.Искам да гледам входа на двора, зад къщата и входната врата.Най-далече ми е входната врата на около 20 метра, а най-близко входната на къщата на 3 метра от камерата.Прожектори имам.
ПП А те тези DVR-и като компютри ли са какво са?Ако случайно купя монитор втора ръка за 70лв и го вържа гледах, че може да се оправлява с мишка, какви са тези неща?
Трябва ми DVR за 3 или 2 камери.Общо взето бюджета ми е максимално ограничен.Трябват ми за вила както колегата.Заради това, че няма да оставям компютър и такива неща, наблюдението, настройките и всички тези неща искам да се извършват по интернет.Интернет нямам, но ще оставя 3G флашка с рутер, който прави сигнала на такъв с кабел.
Какво ще ми препоръчате?
Бюджета ми е около 300лв и абсулютно нищо не разбирам.Искам да гледам входа на двора, зад къщата и входната врата.Най-далече ми е входната врата на около 20 метра, а най-близко входната на къщата на 3 метра от камерата.Прожектори имам.
ПП А те тези DVR-и като компютри ли са какво са?Ако случайно купя монитор втора ръка за 70лв и го вържа гледах, че може да се оправлява с мишка, какви са тези неща?
bulhomes2
- майстор
А защо си решил, че DVR е по-добре от 2-3 отделни IP камери? Имам и DVR с 4 камери. Купувал съм го за около 300 лв без хард диск (и камерите и кабелите отделно). Взел съм го единствено защото мога да пусна картината му на обикновен телевизор. Входа му за първата камера изгоря още преди година. Камерите не могат да се мърдат дистанционно. Може да има и такива с аудио-видео изход, но предполагам, че ще са доста по-скъпи. Трябваше да може да записва на харда, при засичане на движения, но не му се отдава почти никак. Програмите, с които записвам дистанционно IP камерите, не искат да работят с него. Не мога да намеря нито един плюс на DVR-a пред отделните камери за твоя случай.
xperia
- специалист
Както казах, нищо не разбирам от това видеонаблюдение.
Ако е по-добро и цената не е много по-висока не ми е проблем и да са IP камери.В този случай те как се свързват?
Звук не ми трябва, а пък за движенето им се замислям, дали реално ми е нужно.
По интернет пак казвам, че ще ги преглеждам само.
Потърсих такива камери в интернет и цените са им около 170лв толкова ли са принципно?
Също пропуснах, че ми е ограничен и интернета, ако е от значение!
Благодаря предварително!
Ако е по-добро и цената не е много по-висока не ми е проблем и да са IP камери.В този случай те как се свързват?
Звук не ми трябва, а пък за движенето им се замислям, дали реално ми е нужно.
По интернет пак казвам, че ще ги преглеждам само.
Потърсих такива камери в интернет и цените са им около 170лв толкова ли са принципно?
Също пропуснах, че ми е ограничен и интернета, ако е от значение!
Благодаря предварително!
bulhomes2
- майстор
Свързват се с мрежов кабел към рутера. Имат и антени за безжична връзка, но досега не съм попадал на такава, която да работи повече от месец. В линковете, които бях дал по-горе имаше и цените.
Нямам идея обаче какъв трафик генерират. Има и вариант с по-малък трафик от непрекъснатия. Самите камери могат да изпращат снимки на имейл (трябва да е POP3) при засичане на движение. Но е отвратително, защото го правят при преминаване на облак, повей на вятъра и т.н. Пощата ще ти се задръсти с имейли, които ще ти писне да отваряш.
Нямам идея обаче какъв трафик генерират. Има и вариант с по-малък трафик от непрекъснатия. Самите камери могат да изпращат снимки на имейл (трябва да е POP3) при засичане на движение. Но е отвратително, защото го правят при преминаване на облак, повей на вятъра и т.н. Пощата ще ти се задръсти с имейли, които ще ти писне да отваряш.
xperia
- специалист
На мен с идеята ми беше с DVR-а да му сложа твърд диск и да записва постоянно две камери, като през няколко дни влизам и преглеждам на бързи обороти видеото и ако нещо интересно излизне и така.
А тези ip камерите как се преглеждат, някаква регистрация в интернет ли се прави?Някъде твърд диск поставя ли им се?
Интернета ще ми е от 3G флашка, като ще сложа рутер или както се казва и сигнала се преобразува в такъв с кабел.
Някакви централни устройства имат ли в случая като при другите като DVR.До колкото разбрах ще ми трябват само камери и ги свързвам към интернет без никакви други неща.
ПП Ето скороста през 3G там.
http://www.speedtest.net/my-result/3202733024
А тези ip камерите как се преглеждат, някаква регистрация в интернет ли се прави?Някъде твърд диск поставя ли им се?
Интернета ще ми е от 3G флашка, като ще сложа рутер или както се казва и сигнала се преобразува в такъв с кабел.
Някакви централни устройства имат ли в случая като при другите като DVR.До колкото разбрах ще ми трябват само камери и ги свързвам към интернет без никакви други неща.
ПП Ето скороста през 3G там.
http://www.speedtest.net/my-result/3202733024
Тема "Система за видеонаблюдение за вилата" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература