• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
lowriderzzz - специалист
Здравейте! На прикачените снимките по-долу съм разглобил един стар CD, радио касетофон. Искам да му използвам усилвателя, за да му изкарам порт за свързване към портативен mp3 плеър.

На снимките е платката с електриннотие компоненти, но бая я гледах и не мога да разбера от къде му се пада входа, през който минават оснаталите устройства CD-то и това за касетките.

Някакви идеи ?
Благодаря!

СНИМКА 1 СНИМКА 2 СНИМКА 3
ivanovbg - майстор
Входа е на копчето с което превключваш сд, радио и касетофон. После минава през потенциометъра на усилването и евентуално баланс ако има.
lowriderzzz - специалист
ivanovbg написа:
Входа е на копчето с което превключваш сд, радио и касетофон. После минава през потенциометъра на усилването и евентуално баланс ако има.
Мерси.

Значи бях пуснал тема в един друг форум за електроника и там ми казаха, да съм пробвал на потенциометъра. (което ето това, погледнато отдолу).

Днеска пробвах (с две жички (които отиват към мп3-ката) да допирам) на всичките му изводи с всички комбинации, но нищо не се получи.
resistbody - майстор
Вляво на първата снимка имаш един бял конектор под който пише RCH LCH, така по снимки трудно :)
lowriderzzz - специалист
resistbody написа:
Вляво на първата снимка имаш един бял конектор под който пише RCH LCH, така по снимки трудно :)
Това е изхода - към него свързват тонколонките.
hidrazin - майстор
lowriderzzz написа:
Значи бях пуснал тема в един друг форум за електроника и там ми казаха, да съм пробвал на потенциометъра...
Там получи достатъчно отговори. Ако и сега не можеш да се справиш с това, значи не е работа за теб. Потърси някой, който може.
:partyman:
lowriderzzz - специалист
hidrazin написа:
lowriderzzz написа:
Значи бях пуснал тема в един друг форум за електроника и там ми казаха, да съм пробвал на потенциометъра...
Там получи достатъчно отговори. Ако и сега не можеш да се справиш с това, значи не е работа за теб. Потърси някой, който може.
Получих да, но това което ми казаха от там не се получи. Знам че не е работа за мен и за това търся някой тук.

Ще пробвам по-късно да го вържа към копчето за превключване както беше казал един колега тук.

А има ли нячин да разбера дали изобщо усилвателя бачка? С мултицет къде мога да го замеря?
hidrazin - майстор
lowriderzzz написа:
С мултицет къде мога да го замеря?
Където ти хареса - по средата, в някой ъгъл... Общо взето се замерва с камъни, домати, яйца... Защо не и с мултицет? :) В електрониката се измерва.
А сега сериозно. Съдейки по познанията ти, вземи го занеси на някой дето чува петлите. Пък и съдейки по снимката цялата щайга едва ли струва като нова повече от 5-10 лева. Давай смело. И да го умориш няма да е загуба.
8180 - майстор
lowriderzzz написа:
А има ли нячин да разбера дали изобщо усилвателя бачка? С мултицет къде мога да го замеря?
Разбирам раздразнението на Хидразин и се доверявам на преценките му.

Ако все пак имаш голямо желание, опитай да сглобиш обратно свирката и да я подкараш на радио, касетофон или СД. Ако свирне, не ти трябва мултицет допълнително да проверяваш усилвателя, а ти ще си направил една успешна стъпка в трудния път на електрониката.

Развърти всички врътки за да се увериш, че не прекъсват и всичко работи.
После проследяваш кой кабел отива към превключвателя на режимите.
Като го намериш, изключваш съединителя му (вероятно някой от десните на снимката).
Усилваш от копчето и с една тънка отверка, като я държиш за метала, почукваш по перата на съединителя. Където чуеш пукане или брум са потенциалните места за включване на плеъра.
Трябва да намериш две точки - за ляв и десен. Масата - към широките писти наоколо.
Аналогично може да ги намериш по общите изводи на превключвателя на режимите. В този случай кабелите към усилвателя трябва да са свързани.
hidrazin - майстор
Ами той питащия забрави да качи една друга снимка. На нея е потенциометъра за усилването, Елементарно е. Шише че касетофончето като цяло работи. Пуска го в режим на касетофон като същевременно натиска и PLAY на механиката. Потенциометъра го сляга в някакво средно положение е с една тънка отвертка или нещо друго метално търси кои са нужните изводи на потенциометъра. С една дума търси на кои два извода има брум и същевременно брума да може да се усилва и намалява от потенциометъра. Това му са и точките за присъединяване на умрелия МР3 плеер.Повече от това - здраве.

Изображение

• 1
  • 2

Тема "Как да разбера къде е входа на този усилвател ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: