• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 29
Всичко за дърводелството
danini - напреднал
:) огромно благодаря за линка с капсулите :)
май ща не ща ще ползвам тях - щеше ми е всичко да е автентично, но.....в тия нивелири капсулите са стъклени - приличат на капкомери....ама така и не можах да си представя как да пригодя такъв капкомер :)
иначе - и на трите нивелира е спукана точно една и съща капсула - как....идея нямам :) единият ще е автентичен, но ми се щеше да оправя и другите, за което капсулите ще влязат в употреба
иначе...чак да го реставрираш - не, но....метни ми един адрес на лично, моля - ще ти пратя (като получа капсулите) един от нивелирите - разглобени са, изшкурени, с маджун за прикрепяне на капсулите, а май и куките за закачане на връв намерих откъде да взема, че са счупени :)
що се отнася до "бурето" - така или иначе то си беше разглобено....обаче да се рендосва - трудно ще е....частите му са с има няма сантиметър дебелина....и да има как да се рендоса - с моите две леви ръце със сигурност ще му променя геометрията...сега изглежда добре, ама само за декорация. не че ще се ползва, но предпочитам да "работи" и да го напълня със 100-на грама ракия :)
nikolson - майстор
нищо няма да направи с тия либели, щото са неточни. има и друго ама ще пиша утре, че май :drinkers: Наздраве и се извинявам, ако не пиша добре.
Илчо Илиев - майстор
danini, сигурен ли си,че това буренце е било ползвано за друго , освен декорация?
Рендосването на дъгите(дъските) не е толкова просто, дори да докараш геометрията, трябва да се намалят и дъната....
Аз не съм бъчвар, но доста години ползвах каци и бурета и имам малко опит с проблемите им..
Най-разпространения начин за ''задъване'' на буре и каца е с листа папур, не е сложно, но си трябва опит и инструмент, обаче видях и друг начин, който аз не харесвам, но може да свърши работа при теб....
Всички допирни точки на дъски и дъно се намазват с тесто и след като изсъхне се почиства излязлото извън, измиваш и пълниш с вода и ако задържи, с вино/ракия...

п.п. Накрая , като не става по никой друг начин....мажи със силикон ...
big_death - специалист
друг вариянт е трици от банциг, като закисваш с водата :wink:
danini - напреднал
nikolson, тя неточността не идва ли от недобро калиброване и от материалите на самия нивелир, а не на капсулите?
за жалост Bulgaria е извън Postage to: Worldwide
Илчо, убеден съм, че е експлоатирано яко :) силиконът съм го отхвърлил като вариант, благодаря за посочените варианти и информация
teon - специалист
danini написа:
другият въпрос е за три дървени нивелира - и трите са със счупени "казанчета" от стъкло (не знам как се казва това, в което е течността за нивелацията)...някаква идея с какво да ги заменя?
...навремето имах един такъв със стабилно алуминиево тяло на който му изтекоха пластмасовите 'ампули'...експериментирах да му приспособявам стъклени от мускалчета за парфюм, обаче не се получи...след някоя година когато започнаха по-масово да се появяват по магазините,намерих един със дъговидни стъклени ампули...понеже тялото му беше паянтово(тънък профил), ги прехвърлих на другия...падна играчка но хоризонтала и вертикала ги нагласих,за 45гр. не съм сигурен...
bulhomes2 - майстор
danini написа:
за жалост Bulgaria е извън Postage to: Worldwide
Ако много искам нещо, а няма доставка до БГ, гопоръчвам до Габко в Лондон. За тези доставката от Лондон до София ще ти струва 3-4 лв.
nikolson - майстор
Либелите не са прав цилиндър, а имат лека дъга. Колкото по-лека е дъгата, толкова по-точно е измерването и по-трудно калибрирането. Съответно, нагласянето на либелата трябва да бъде абсолютно в най-високата точка. Точността зависи и от разстоянието на ограничителните линии от балона. Показаните 20бр са с доста отдалечени линии от мехурчето, най-вероятно защото не са за измерителен уред. Най-новите нивелири са с ултразвуково позициониране на либелата, съответно, вече имат повторяем резултат при право, обратно и над глава измерване. В случая направи си сам ще има натрупване на грешки и не се знае какъв ще е резултата.
Старите дървени български нивелири, много точни впрочем, либелите бяха захванати с нещо като цимент. Ако леглото се е запазило и се намери същата либела...може и да стане.
bimbaeco - майстор
Доста време не можах да направя нищо, защото трябваше да реорганизирам пространството в работилницата. Отначало мислех да я покажа в темата Майсторски кът, но контрастът между това, което беше преди и което е сега, е толкова голям, че си плаче за тази тема :mrgreen: . Освен това, като чуя думата кът, си представям някакви жени, седнали да бродират. Кът ми звучи толкова уютно, че не ми се връзва с машини, които вдигат адски шум и прах и правят разни неща на парчета.
Аз работя в гараж с площ около 20 кв. м. и понеже вече десет години купувам всякакви машини и инструменти, вече почна да се пука по шевовете (мазилката пада заради това, а не защото тече плочата :yawinkle: )
Ето какво беше преди 2 месеца

Прикачен файл

01.jpg

Прикачен файл

02.jpg

Прикачен файл

03.jpg

Прикачен файл

04.jpg
Последна промяна от bimbaeco на съб дек 21, 2013 9:56 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Ех, 20 квадрата. :? :lol: Я да видим сега как стана.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 29

Тема "Преди и след" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: