• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
От мобилни телефони до цифрови камери
vrangelov - специалист
sstefanov написа:
Нека да не спамим тук! Говорителите и обемите са безкрайна тема...

Съгласен съм. Много я оспамихме тази тема.
VLADO66 - майстор
Има много елегантно решение за озвучаване на ТВ-то,обаче за такъв под илядо лева :roll: http://m.hicomm.bg/view?id=19475
sstefanov - майстор
Хайда да не пишем повече глупости? :partyman:
VLADO66 - майстор
Мястото и частите където се сглобяват телевизорите под 1000лв. е един голям таратор.Например според един от модераторите в един специализиран форум,на който може да се има доверие,турците от Вестел имат голям капацитет за производство на 32' телевизори и са подкарали яко да правят Самсунг,Тошиба и т.н.,така че в този ценови сегмент се взима една флашка с филм в джоба и се обикаля и се гледа,Марката на заден план.
kozl - майстор
НЕкои май залагат на екстрите, без да ги интересува картината. Дай там нЕкаква картина и толкоз. Ама да има връзка с интернет е по-важно. Е да ама евтин телевизор с екстри - това е капан за потребители. Като не могат да догодят качество на картината, а трябва да си продадат стоката и фирмите залагат капан-екстри.
Преди десетина години се изръсихме (семейно) с доста сума за кинескопен Панасоник 32 инча. Голяма кутия, 100 херцов, плосък екран, 2х10 вата звук с акустични буфврни тръби. Ама за какво ми е хубав звук от телевизора като мога да го изкарам от уредбата - така и така си я имам - една връзка с кабели и комшиите онемяват от тътен. Този панасоник (аналогов) не е мръднал - още си го гледаме в другата стая. Вече е морално остарял - ама продължава да работи без осезаема промяна в цветовете или в качеството на образа. Е няма HDMI, но нЕкога немаше такова чудо.
Телевизор си харесвам на място - гледам образа, гледам сумата, с която разполагам и избирам. Е разбира се ако има данни най-вече за съотношение на контраст, за пиксели, за яркост, за време на промяна на картината, честота на опресняване на картината и най-важното окото какво ще избере.
А да още от кинескопно време проверявам на загасен екран колко светъл е кинескопа/матрицата. Един светъл екран предполага по-малко съотношение черно/бяло на контраста.
Твърдя, че телевизорите Самсунг са добри, но за това пък климатичната им техника запълва пространството в сервизите. НО техните инвертори са с wi-fi. Добра стръв за интернет маниаци. Е поне ще могат да си проверяват през нета колко прах е събрал климатика в сервиза :lol:
velas - специалист
Така като гледам ценово нещата са:
32'' 100Hz > 600лв, 32'' 200Hz > 900лв
40'' 100Hz > 800лв, 40'' 200Hz > 1000лв

Така, че решаваш с какви основни показатели да е телевизора, големината и после гледаш какви екстри има.
onkelabg - специалист
Да колеги избора е голям :weedman: но откьм финанси е /Абсурдистан-дьржава/ зле..за всички нас де.
Така ,че ще си помисля вьрху дадените Ви мнения и ще сподела докьде стигнахме в семейното ложе...Не спирайте с темата и мненията КОЙТО са ми много в полза и насока,чета ги не си мислете като не пиша ,че не чета :prayer: Просто от такьв избор/бол/ незнам какво да избера и в кьщи /младия =D> / желае wifi-дьртия /Каквото му кажат/
Имам LSD/ORION-26/ и сьм доволен от 5г-няма проблем,даже и някой функции незнам как се ползват ама това е др-халва :lol: .Поздрави-нова година идва,може пьк и дядо Мраз да почука с някаква оферта-знам ли :rock:
velas - специалист
onkelabg написа:
Имам LSD...
Внимавай с изписването на тази абревиатура, че да не ти дойдат на гости онези с качулките...па може и някой телевизор да ти донесат... :-D

С две думи имаш 2 варианта:
1. Отиваш в магазина с 600лв, купуваш това, което ти хареса и стискаш палци да не сдаде багажа седмица след като му изтече гаранцията и да не си го носил повече от един път на ремонт.
2. Вслушваш се в съвети (апропо, във форума на сетком има обилна информация, чети и питай Христослав), избираш си марка/модел телевизор(и) и дебнеш прИмоцийка или събираш някой лев повече или вземаш на изплащане. То не че има 100% гаранция за качеството, но поне шанса да имаш проблеми е доста по-малък.
onkelabg - специалист
Да грешката е моя :axe: /LCD/. Ще послушам/прочета/ сьвета ти колега :rolleyes:
colyo - специалист
Колеги, никой не препоръча на човечеца марката SHARP. Половината производители ползваха (поне доскоро) матрици на тази марка. Доколкото знам това е един от малкото производители, които не са си изнесли производството на телевизори извън Япония (за другите уреди не съм се интересувал). Аз лично имам 32-ка SHARP AQUOS (тогава беше топ модел и струваше 1500лв) от 5 години и съм много доволен от картината. Не е смарт, но съм му мушнал отзад една андроидна джиджавка (донгъл с FULL QWERTY дистанционно) за 70лв и сега има много повече възможности от един "купешки" смарт.
Погледнах в официалния сайт и цените не са убийствени http://sharpbg.com/?category=1

Не го приемайте за агитация, а просто да се има в предвид.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Кои телевизор да избера-сьвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: