Ел. инструментите. Консумативи.
stormbringer - помощник
Здравейте,
аматьор съм в ремонтните работи, затова може би задавам глупави въпроси, но се надявам да ми помогнете. Търся някакъв универсален инструмент за рязане тип "хоби", който да има по-широко приложение за домашни ремонти. Искам да може да реже метал, пластмаса, дърво, включително и пдч.
Насочих се към саблен трион, но не мога да открия ножове за пдч, а искам качеството на рязане да е като със зеге.
Циркуляри или ъглошлайфове май са по-опасни за работа, но имат ли ножове и за пдч и за метал.
Благодаря предварително.
bulhomes2 - майстор
Че то със зеге има някакво по-специално качество на рязане ли?

Имам зеге, пендула, няколко циркуляра, банциг и оберфреза. Когато ми трябва качествен сряз ходя на форматен циркуляр. Оказа се, че най-често ползвам пендулата. На нея съм и качил един диск с 48 зъба, 15 от които ги няма. И хич не ми е жал, че си режа алуминиеви профилчета, PVC тръби, бук, чам, шперплат и т.н. Пробвах я да им сложа диск за метал, но не може да реже като ъглошлайф.

Но зегето ми е най-некачествено (като сряз, не като марка) и мнооого рядко го ползвам.
stormbringer - помощник
С пендулата не може да се отреже монтирана тръба например. Може ли със саблен трион да се реже пдч и въобще, какво ви е мнението за този инструмент. Засега най-много към него съм се насочил. Благодаря.
Тани - модератор
Може, разбира се! За рязането, ще го отрежеш. Да речем да направиш някой гардероб на подпалки. За правене на мебели, въобще не си и помисляй! Както каза Веско, в домашни условия трудно ще направиш добър ряз! Е то зависи и от критериите де! Зедикус реже ПДЧ с фрезер и това ми се струва добро решение, но не съм сигурен колко е рентабилно. Ще изчакам да добие малко повече практически опит, преди да последвам примера му :partyman:
fox_vt - майстор
Няма такова животно като универален инструмент за рязане :-D Освен както казва тани не го използваш за разпалки.Колкото и да е универсален за едно ще е добре за друго не.Зеге плоскостите са му силата разни криволичещи без да имаш банцинг-минуси метал се реже кофти със зеге.Ъглошлайф силен в метала слаб във дърво и други такива-има ограничен обхват заради големината на диска.Саблен трион за разни тръби и неудобни места е добър,но да срежеш с него хоризонтална плоскост :shock: никакъв шанс.С две думи за всяка работа си има инструмент не случайно се произвеждат.То малко като тоя мултифункционалния инструмент дето го рекламират :lol: с вибрациите пълен шит.
schuldiner - майстор
По-универсално от "Човека с резачката" нема. Само един минус:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fdwC4vhc594[/youtube]

Тема "Търся универсален инструмент за рязане?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: