Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
erolchy - специалист
Никъде не съм, написал че няма да има допълнителна обработка, не се притеснявайте. Относно лепило, не ми е нужно то при свиването се получава доста здрава връзка и при това ако не е залепен, тази вложка може да бъде отстранена.
Не се притеснявайте вече е решено и намерих от кого мога да взема месингова тръбичка.
Благодаря ви на всички за помощта! :)
joe007 - специалист
А зеленото от пръста на жена ти ли ще махаш ?
П.С. Ако не си чувал думата "пиринч" прочети. От време оно се правят такива пръстени (много хора са изгорели) и като ги поносиш ден два така ти цапат пръста че си нямаш идея. Не слагай такава втулка. По добре да е "неръждавейка'' ,пръстена ще изглежда все едно е направен от жълто и "бяло" злато. :)
hidrazin - майстор
joe007 написа:
По добре да е "неръждавейка'' ...
[-X Мисля от 94-та година в ЕС има закон за контрола на алергиите към никела. Тази алергия е много често срещана в днешно време. То затова и е забранено да се прибавя никел към златото за получаването на бяло злато както се е правило в миналото.
То като ще прави втулка да вземе да я спретне от сребро или да посребри месинговата. А месинговата може и да се позлати. :-D
:partyman:
kolev_k - специалист
hidrazin написа:
joe007 написа:
По добре да е "неръждавейка'' ...
То затова и е забранено да се прибавя никел към златото за получаването на бяло злато както се е правило в миналото.
Само да питам:бялото злато не е ли сплав от злато и платина :?
hidrazin - майстор
kolev_k написа:
Само да питам:бялото злато не е ли сплав от злато и платина :?
Не. Злато и паладий до 16%. Става дибидюс бяло. :-D
Червеното е с повече мед (бакър).
Зеленото - с повече сребро.
Синьото с добавка на ....... Ама това е друга тема. :-D Пък съвсем отделна тема си е златото Mokume-gane.
Mokume-gane

Изображение

gogo7777 - майстор
Занеси го на някой ювелир и му кажи да свали отпечатък на пръстена със силикон. Лее го на восък и пак калъп от силикон. Силикона се свива. Като стане на размер отлива пръстена на ново.
Neno Er - специалист
Как да огъна тръба от душ :?:
Ако не греша е месингова.
lov - майстор
Май никак ако е малък радиуса на свиване. Не че няма как но се изисква оборудване. Освен ролките за огъване вътре в тръбата има един дорник завършваш с една сфера която е закачена с шарнир. На ингилизки му викат мандрел или нещо подобно. Та при огъването тази сферичка се намира точно на мястото където тръбата се опитва да се сплеска при огъването и я подпира от вътре.
hidrazin - майстор
Ами гънал съм преди време точно от душ. Пълниш със ситен пясък и го стръскваш добре. Затапваш от двете страни и захващаш накъде единия край . Почваш да нагряваш с една горелка и огъваш като държиш с дебела брезентова ръкавица. Много пари. Нагряваш от всички страни добре. Не знам как по-добре да го обясня? После махаш тапите и изтръскваш пясъка.
Има и тръбогиби за целта:
http://www.lawabg.com/products.php?pid=137
http://www.uniortools.com/izdelek-6?doc ... rod=128538
Лула за казан?
Neno Er - специалист
hidrazin написа:
Лула за казан?
Умен.
За едно съоръжение на което има и серпентина. :lol:

Тема "Месингова тръбичка" | Включи се в дискусията: