Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolson - майстор
Тани написа:

ПП nikolson , ревизирай си мнението, че май си объркал формулата за лице на кръг, за която говорим тук :wink: Ако не я знаеш, погледни поста на 8180 :wink:
Няма! [-( [-X
pipilica - майстор
Що бе фрмулата си му е верна ако се ползва диаметъра
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0% ... 1%81%D1%82
Кво има за редактиране
Leon - специалист
Тани написа:

ПП nikolson , ревизирай си мнението, че май си объркал формулата за лице на кръг, за която говорим тук :wink: Ако не я знаеш, погледни поста на 8180 :wink:
s = 3,14*r*r = 3,14*d*d/4

п.п. Ще връщаме някой в IV клас! :wink:
Тани - модератор
Упс, явно грешно съм разбрал!
Leon написа:

s = 3,14*r*r = 3,14*d*d/4

:wink:
Определено максимата, че една картинка казва повече от хиляда думи, не се отнася само за картинките, а и за правилно изписаните формули :partyman:

От това
nikolson написа:
Само дето не делиш на две, а на четири! :datz: - в случай, че работиш с диаметъра!

останах с впечатление, че вместо S = πr² което, по думите на 8180, а и според мен е S = π (d/2)² има предвид S = π(d/4)²

Въпрос на семантика, а не на математика :partyman:
vk - специалист
Понеже е по-лесно с шублера да измериш диаметър (d), то S = π. (d/2)²
Subsa - специалист
Мериш диаметъра с Бай Шубер, вдигаш на квадрат и умножаваш по 0,785 За "на ум" х0,8 или 80%
1мм диаметър:
1*1*0,78=0,78мм2
8180 - майстор
:?
hidrazin - майстор
Ба си. Петнайсе отговора на елементарен въпрос. :? Ми то има чичо Гощо, има и книги, има училище.... Пък като не знае, да прочете какво пише на кабела. Те сега повечето са с надписи на тях за сечение, метри, напрежение...
То лесния въпрос е като Мара общата. Там всеки е еб...ач. Най-добрия!!! :lol:
:partyman:
qnkov - специалист
Разбира се, че тия въпроси трябва да ги знаеш в малките класове. Прави сте. Извинявам се. Да ми го кажеш в очите, ще ти разбия зъбките, всезнайковци. Айде със здраве и мерси.
nikolson - майстор
qnkov написа:
Разбира се, че тия въпроси трябва да ги знаеш в малките класове. Прави сте. Извинявам се. Да ми го кажеш в очите, ще ти разбия зъбките, всезнайковци. Айде със здраве и мерси.
:? Какво искаш да кажеш?

Тема "На кое му викат сечение?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: