• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Insight - напреднал
Някой може ли да ми даде информация, по възможност някаква такава нормативна, която се използва при проектиране например, за мястото, необходимо за заход към гараж...

Имам впредвид следното - гаража е от задната страна на сградата, тоест трябва да се мине покрай сградата и да се направи маневра за да се влезе. Какво място трябва да се предвиди за тази цел?
nikolson - майстор
Това зависи от радиуса на завиване на колата. Всяка кола - различно. И шофьора, де.
Insight - напреднал
nikolson написа:
Това зависи от радиуса на завиване на колата. Всяка кола - различно. И шофьора, де.
Да де, ама архитектите като проектират сграда не знаят какви коли ще влизат в гаражите ;-)
radius - майстор
В новото строителство са като за мотокари :wink: .
kozl - майстор
Insight написа:
nikolson написа:
Да де, ама архитектите като проектират сграда не знаят какви коли ще влизат в гаражите ;-)
То за това си има "Пътищари" да проектират зоните на маневри. Ама архитектите да им се чудиш какви коли карат. Таквиз ги проектират, че после не могат да ги вкарат :lol:
shotik - майстор
От моята практика за няколкото месеца от както си направих от паркинг елементи място за спиране на кола ,мога да ти пиша ,че трябва да имаш поне 3.5 метра напред празно място ,за да може да изкараш колата поне до задните гуми да са наравно с вратата и да започнеш да завиваш,ако вратата на гаража е към 3 метра .
Insight - напреднал
Ей такова нещо си представях - отговор колко са Х и У?

Прикачен файл

0001.png
0001.png (12.23 KиБ) Видяна 4536 пъти
ivanovbg - майстор
Колкот се може повече, но не по малко от дължината на автомобила, че едно е да караш ти, а съвсем друго жена ти :wink:
:partyman:
shotik - майстор
По тази скица както е дадено, вземи с пергел и направи една дъга /аз не знам да чертая тук/,съответстваща на мащаба на скицата,от края на вратата от към платното за вход ,като радиуса да е поне 6 метра/обикновените коли са с диаметър на завиване от 9 до към 12 метра/.

Разбирам те ,че искаш с едно движение да влизаш или излизаш, но именно такова положение спаси колата на мой познат да не му я откраднат ,докато апашите са правели маневрата ,са ги усетили и ги хванали .Не че искам да те плаша ,но ти си прецени.

Цитат "че едно е да караш ти, а съвсем друго жена ти"-абе при нас като ги гледам двама комшии как паркират ,като ,че ли жена може да паркира по-добре от тях!
big_death - специалист
Набиваш колчетата на бъдещия гараж, и започваш да тренираш докато ти хареса! За такова нещо няма норми - всичко е индивидуално ! Моя гараж е зад къщата и се прави чупка под 45 градуса за да се вкара в гаража , като има и колове на асмалъка които заобикалям . Така че тренировка му е майката :)
  • 1
  • 2

Тема "Заход към гараж - норми" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: