• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 33
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
muhtarov - специалист
VLADO66 написа:
Bradley написа:
Ще следя с интерс - нали всеки луд бил с номера си ако бях аз тая стена м/у кухнята/трапезарията и дневната я махам от раз - :-D :-D :-D
Това сме го коментирали в другата тема-човека не иска open spase
и аз нещо такова ми мина през главата за тая стена, но наистина, човек си решава за себе си според собствения си начин на живот.

Но ме озадачава предверието пред банята :? все пак не е обществена WC
Георгиев - специалист
Ако беше директно от фоайето... представи си ситуация в която изпращат гости и някой реши да мине през тоалетната педи тръгване... и всички седят опряни на вратата и слушат какво става вътре чакайки с нетърпения определения звук да свърши :D
schuldiner - майстор
radius написа:
защо да се отваря навътре входната?
Просто правило: вратата се отваря към по-големия обем. Входната навън, баня/тоалет към коридора, за стаите навътре. Разбира се правят се компромиси, но специално за банята и кенефа не е препоръчително - представи си какво е да останеш заключен по без гащи и вместо да излезеш с един шут, да чакаш някой да те намери....
dolli - специалист
Харесва ми плана на бъдещата къща :) Това малкото помещение между банята, спалнята и дрешника какво ще бъде - котелно, килер?
Успех с новото начинание :2thumbs: Ще следя темата с интерес.
Tsilkov - майстор
boqnkov ние чертежите сме ги гледали :) Казвай каква е следващата стъпка? Всъщност не е ли вече хладно да почваш да строиш?
Тани - модератор
Я да се запиша и аз да следя темата! Успех на автора! Благодаря, че споделя всичко с нас и ще е полезен на останалите, надявам се с повече положителни примери и съвсем малко грешчици, колкото за цвят! Надявам се и той да получи дивиденти, като с дружни усилия му спестим някоя и друга грешка! Повече глави винаги мислят по-добре!
root666 - специалист
Все пак, ако не е тайна и не те притеснява, би ли споделил цената на парцела, на проекта, и на колко км е от Пловдив?
ArturDent - Почти Безобиден
VLADO66 написа:
Вътрешната врата в коридора я махни/стават там много врати и се карат/ и външната да се отваря навътре.
Tsilkov написа:
Тая врата сигурно я е сложил за ветробран, ама няма смисъл да е двойна като преди нея е единична - дивана като заклини на първата втората и 10 метра да е файдата никва :lol:
Тази врата е изискване в някой закон/постановление/наредба и трябва да я има.
И аз имах спорове с моята архитектка за точно такава врата - задължително трябва да я има, както и коридор. Даже ми цитира някакви минимални размери ама не си ги спомням.
Тогава я питах - защо в блоковете няма такава врата - ами щото имало друга - на входа на блока.
А при мен даже има и врата от хола към градината, директно, но за там нямало подобно изискване :?
Та, на края при строежа, така и не я сложихме тая паразитна врата, но в проекта си я има...
muhtarov - специалист
Tsilkov написа:
boqnkov ние чертежите сме ги гледали :) Казвай каква е следващата стъпка? Всъщност не е ли вече хладно да почваш да строиш?
Нищо му няма на времето :) аз утре лея стъпките :)
colyo - специалист
Ако сега започвах да строя, задължително щях да си предвидя голямо антре и кухнята и тоалетната веднага след входната врата. Много бързо истива къщата зимно време без затворено антре и ако си работил по двора, да минеш през цялата къща да пуснеш една вода.
Единия проблем си го реших с външна тоалетна, а другия ще си го реша като си затворя верандата пред входната врата.
Все пак всичко е въпрос на вкус, но човек се сеща за много неща при свършен факт и когато вече е късно за корекции.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 33

Тема "Строителство на къща - стъпка по стъпка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: