• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 52
Всичко за този вид строителство.
Tsilkov - майстор
Ето още един начин да се изнесе монтажа на дограмата напред:
Изображение
В случея става доста лесно и красиво, но трябва да сметна какво се случва с термомоста.
estqwerty - специалист
Има, има армировка и за генео - тия които могат да си го позволят, не искат прозорци метър на два, и там си трябва желязо.
Пълнежи има само за PHZ врсията за ПК, там и гуменото уплътнение е малко по различно трябва да се обърне внимание. там вече е проблем желязото, съответно размерите защото и джама тежи...
това с пълнежите не пречи да се карабащиса :)
dr_slavov - напреднал
Оказа се че, ако генео то е в цвят, пак трябва метална армировка. Това е заради по-силното нагряване през лятото и по-големите разширения на профила. Което според мен обезмисля генео-то. Затова мисля да сложа "евро 86". 44 мм стъклопакет се събира без проблем и при едни и същи други параметри ми излиза15% по-евтино.
Tsilkov - майстор
Вчера се рових в програмата на Рехау. Брилиянт дизайн е с 1,3 W/m2K, Генео без стиропор(предполагам и без армировка) е 1,0 W/m2K. От там нататък с пълнежа (PHZ) пада до 0,8W/m2K. Брилиянт дизайн също има вариант със стиропорен пълнеж които пада под 1W/m2K.
Изчислявал съм на един клиент разликата между Генео и Брилиянт дизайн и се получи ,че за 33 кв. прозорци разликата е 200 kWha което не е много. За сравнение разликата между стандартен монтаж и такъв в равнината на фасадата даде разлика 1600 kWha.
dr_slavov - напреднал
Всичко данни за Генео-стандарт (без пълнежа) са и без армировка.
В Брилиянт дизайн максималния стъклопакет е 40мм. Четох, че оптималното разстояние за да действа аргона е 16мм, при което се получава 44мм стклопакет.
Честно казано гледах мостра с 40мм в Брилиянт дизайн, не изглежда естетично.
Та точно затова от Рехау са направили Евро 86. Стандартен състав на ПВЦ профила, което означава задължителна армировка, но събираш без проблем троен стъклопакет.
Tsilkov - майстор
Наистина са без армировка. Лошото е че по не знаини за мен причини в софтуера си не са сложили Евро 86 - аз даже си помислих че са един и същ модел :axe:
nikopld - помощник
Etem e75 + добър стъклопакет е добър и то доста добър вариант за дограма.Аз си сложих Е45 на ЕТЕМ,но използвах доста от нещата на Е75..ще видим лятото топло или студено е в къщата с троен пакет 4сезона-бяло-ка и "топъл дистанционер".От опит пак казвам.......КА+Бяло само на север.....В останалите посоки или троен МФ-Б-КА или МФ-Б.Аргона пожелание(имам инфо че работи 2-3 години,после само си го има но няма ефект от него,ако има химици тук да оповергаят,теоретици да не спамят)
estqwerty - специалист
да спада да спада нивото на аргона колко ще спадне - да се губи по 10% на година след 5 години ще има нещо вътре.
ти като си опасъл гащите с хубава рамка която да ти носи тройният стъклопакет , след 5 години може да смениш пакета.
все пак технологията на стъклопакетите се изтрелва най-бързо от всичко напред - различни филми, окачени фолиа, топли ръбове и пластмасови дистанционери, различна химия вътре, аерогел-ове разни , вакумни пакети видях последно и сигурно забравям нещо :)

направи джама и монтирай правилно - пък чакай аргона да спре да работи. е като спре и си недоволен че 2-та лева които си дал за арагон са избягали ще сме готови за упгрейд!
nikopld - помощник
estqwerty написа:
да спада да спада нивото на аргона колко ще спадне - да се губи по 10% на година след 5 години ще има нещо вътре.
ти като си опасъл гащите с хубава рамка която да ти носи тройният стъклопакет , след 5 години може да смениш пакета.
все пак технологията на стъклопакетите се изтрелва най-бързо от всичко напред - различни филми, окачени фолиа, топли ръбове и пластмасови дистанционери, различна химия вътре, аерогел-ове разни , вакумни пакети видях последно и сигурно забравям нещо :)

направи джама и монтирай правилно - пък чакай аргона да спре да работи. е като спре и си недоволен че 2-та лева които си дал за арагон са избягали ще сме готови за упгрейд!
Така е,а ма като съм дал 1000 лв само за пакети не ми се иска след еди колкоси години да ги сменям
(освен ако някой не избие с конденз вътре)или пък съседа решил да ги пробва с пушката :) :-D

Не цитирай предишния пост!
Tsilkov - майстор
Вече и Sika (до сега бях виждал само на Henkel) предлагат система (лепенки,уплътнения...) за монтаж на дограма :) Очаквам след половин година да поспаднат и цените им.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 52

Тема "Дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: