• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
Всичко за дърводелството
radush - специалист
swetlio изпробва ли шаблона вече? на филмчето изглежда доста обещаващ :) проверих днес в тукашния бриколаж и практикер но няма и помен от такива шаблони.на сайта на фирмата затова пък има доста интересни неща:

http://www.wolfcraft.de/jcatalog_genera ... index.html
borkata3000 - специалист
Харалампи написа:
Борка виж снимката на купешките центърчета. Без друго смятах да ти пиша, че опашките ти са много дълги. Все пак и аз имам вина, защото май съм те заблудил с моята схема. Само мога да се извиня и като оправдание да изтъкна, че не бяха при мен когато ги чертах. Нашите са с малко по-дълги опашки от купешките, но не по-дълги от влизащото в ПДЧ-то, за да може да се поема натоварването от периферията а не от опашката. В противен случай има опасност от спукване на плоскостта. Друго важно нещо е размера на конуса. Виж колко е малък на снимката. По този начин няма опасност да се нарани прекалено плоскостта в която правиш центрите. На твое място бих преработил малко модела и бих поръчал 5 бр минимум (губят се).
Работата не е за извинение. :wink: Обмислих дължината на опашката, преди да ги поръчам. Излиза с няколко мм по-къса, отколкото ще е дълбок отвора.
Тези от горната снимка и аз днес ги видях в Бриколажа, цена им беше 2.50 за 4 бр. Но в наличност имаха само Ф6, а те не ми вършеха работа. Следващия път като отида, напременно ще си взема, ако има Ф8.
На мен ми е чудно друго обаче, как пробивате отвор Ф8 точно в центъра на 18 мм. плоскост без спомагателни инструменти. Посъветвайте ме как да правя отворите прави. :?
swetlio - специалист
Защо не пробваш да си направиш нещо такова?

Прикачен файл

35242-02-500.jpg
35242-02-500.jpg (45.4 KиБ) Видяна 11436 пъти

Прикачен файл

35242-03-500.jpg
35242-03-500.jpg (48.95 KиБ) Видяна 11436 пъти
Харалампи - специалист
borkata3000 написа:
На мен ми е чудно друго обаче, как пробивате отвор Ф8 точно в центъра на 18 мм. плоскост без спомагателни инструменти. Посъветвайте ме как да правя отворите прави. :?
Гледай сега, не че няма вариант без приспособление, ама защо да се мъчиш. Става като пробиеш отвора с по-малко свредло и след това го разшириш до ф8. Всъщност приспособлението е почти същото, като онова което си показал в първият си пост в темата. Само че показаното от теб е по-универсално. Нашето е съвсем елементарно и служи само за дибли, минификс и шведски връзки. Ще ти спетна чертежче.
maroka - специалист
velsi написа:
Абе я дайте линк или снимка за тия машини. Нещо много се заинтригувах каква е тая златна машина дето прави само отвори (ако не прави и друго) за дибли и струва 16 хиляди лева! :shock:
Прави всякакви отвори, напълно професионална машина е. Вертикални и хоризонтални шпиндели, работи по система 32.
Можеш да правиш конструктивни отвори за минификс, рафикс, грасфикс, панти (включително и монтаж на такива с дюбели), водачи за чекмеджета, отвори за повечето механизми за врати (плъзгащи и хармоника), лесно линейно дупчене детайли.
Разполага с богат комплект свредла (фрезери) с различен диаметър...малка магьосница е с две думи.
Идеална е за голямо по обем производство, точността й е до 2 микрона.
Преди време имаше работещ линк, но нещо не го откривам в момента. Вносител е МАЕТ ООД.
borkata3000 - специалист
swetlio написа:
Защо не пробваш да си направиш нещо такова?
Тези помощници не изтъпяват ли свредлото? :?
swetlio - специалист
borkata3000 написа:
E предполагам , че за 20 30 дупки нищо няма да му стане - все пак такива си се предлагат и купешки, ако искаш направи трупчето от гетинакс.
radush написа:
swetlio изпробва ли шаблона вече?
Все още не съм :cry:
Ето го ! Без пари ! 2 парчете МДГ и 3 дибли ! Защо да даваме пари на бриколажи и практикери като сме в направи си сам! :)

Прикачен файл

Снимка0033.jpg
Елементарно!
Снимка0033.jpg (44.75 KиБ) Видяна 10361 пъти
а така изглежда разглобено! Едната част се използва за раздупчване на единия детайл, сглобено - за другия детайл! понеже ще ми отнеме доста време да обясня как точно работи, ще направя снимки!

Прикачен файл

Снимка0034.jpg
Диблачка!
Снимка0034.jpg (45.44 KиБ) Видяна 10359 пъти
borkata3000 - специалист
swetlio написа:
borkata3000 написа:
E предполагам , че за 20 30 дупки нищо няма да му стане - все пак такива си се предлагат и купешки, ако искаш направи трупчето от гетинакс.
radush написа:
swetlio изпробва ли шаблона вече?
Все още не съм :cry:
Аз имах предвид около 300. Но май избора отива на там, щото или криви дупки или похабяване на свредла.
Днес си направих малко опити, преди истинското сглобяване, да пробвам дибли, лепила, техника и т.н. и се оказа, че всичките ми дупки, дето пробих, бяха криви. Думати време мислих как да коригирам тоя наклон на машината, но по-ефективен начин от този, не можах да измисля. Щото ако взема стойка за бормашината, не мога да пробия детайл по-висок от около 40 см. А имам много детайли по 120, че и по 200 см.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

Тема "Диблачка !!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: