Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
nihonjin - специалист
Правихме подмяна миналата година. Взеха по 150 лв. на апартамент. Цената включваше къртене, махане на старите (2бр.), слагане на новите щрангове, обратно слагане на водомерите без да се налага разпломбиране и пломбиране, изхвърляне на боклука, всички материали. Подмазването НЕ влизаше. Полипропиленови тръби. В София.
LazarGanev - "Велик майстор"
Дам, интересна е хватката с монтаж и демонтаж на водомерите " без да се налага разпломбиране и пломбиране" :wink: ! И аз съм го правил :)
Rumen Iankov - специалист
Ето един щранг

Прикачен файл

щранг.JPG
щранг.JPG (67.73 KиБ) Видяна 6246 пъти
Ето още една снимка

Прикачен файл

щранг 1.JPG
щранг 1.JPG (52.99 KиБ) Видяна 6241 пъти
продължение

Прикачен файл

щранг2.JPG
щранг2.JPG (50.14 KиБ) Видяна 6232 пъти

Прикачен файл

щранг 3.JPG
щранг 3.JPG (60.9 KиБ) Видяна 6232 пъти
За такъв щранг смяна на мръсна канализация и подмяна на тръбите за питейна вода 160лв за работа. :)
dmi - специалист
Rumen Iankov написа:
За такъв щранг смяна на мръсна канализация и подмяна на тръбите за питейна вода 160лв за работа. :)
Това са цените за материали труд или....?
А другия ми въпрос е сигурен ли и че това черното е ПВЦ? Сертификат имаш ли?
nihonjin написа:
Правихме подмяна миналата година. Взеха по 150 лв. на апартамент. Цената включваше къртене, махане на старите (2бр.), слагане на новите щрангове, обратно слагане на водомерите без да се налага разпломбиране и пломбиране, изхвърляне на боклука, всички материали. Подмазването НЕ влизаше. Полипропиленови тръби. В София.
При смяната на щранга малко трудно е да се запазят пломбите на водомерите защото неволно може да се развъртят холендрите и от там да протече вода. :)
dmi написа:
Rumen Iankov написа:
Това са цените за материали труд или....?
А другия ми въпрос е сигурен ли и че това черното е ПВЦ? Сертификат имаш ли?
Това са цените за работа.А черното е пвц .Но снимката е правена долу в мазето и там няма много светлина.По нататък ще кача още снимки. :)
nihonjin - специалист
Rumen Iankov написа:
nihonjin написа:
При смяната на щранга малко трудно е да се запазят пломбите на водомерите защото неволно може да се развъртят холендрите и от там да протече вода. :)
Режат се хоризонталните участъци от двете страни на водомера. После се монтират пак. Знам че става без проблем когато и старите хоризонтални тръби са ПП. Ако са от поцинкованите не знам дали може да се направи този номер.

Тема "Блока ще сменя вертикалните щрангове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: