• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всички имаме коли, нали ?
Илчо Илиев - майстор
Изпотяването на стъклата си е бич божи , какво ли не съм пробвал,но .....
Из разните авто форуми битува мнение,че проблема е от влагата,която е в купето, та от доста време си мисля...ако сложа един влаго абсорбатор,дали ще има полза...
Пробвал ли е някой или кой как се бори с тоя гаден проблем....
VLADO66 - майстор
Това говори за запушен филтър за купето.
toni_g79 - специалист
До колкото и аз съм чел,трябва да сменят филтрите на парното.Външни и вътрешни. :ka: И на мен на едната ми кола се "потят",но нещо не ми се разправя да ги сменям.
DundyTheCroc - майстор
Не е зле да споделиш каква е колата все пак, има и такива без филтър за купето. Понякога се случва изпотяване и при пробило радиаторче за парното.
Chefo77 - майстор
Пускай климатика от време на време. Дори и зимата. И ползвай по-малко въртене на въздуха в купето.
А смяната на филтъра е много добър метод за намаляване на влагата.
Илчо Илиев - майстор
Сега карам Астра Ф, има поленов филтър и не съм го сменял(признавам си), но преди карах кадет, той няма такъв филтър и проблема беше баш същия...
kozl - майстор
Ами климатика изсушава въздуха. Ако имаш климатик ползвай го, вместо да купуваш нЕкакви си церезити. Обаче ако не дуЙ вентилатора - може би филтъра се е затъкнал с праШуляк и друг подобен боклук и трЕбе да се смени.
Ако немаш климатик (аз на Пежо нЕмам) мажа стъклата с препарат срещу изпотяване и така. Е зимата като смръзнат стъклата и препарата ги прави матови, ама за нЕкое време докато се сгрее купето.
VLADO66 - майстор
Kozi,лингвистично-диалектен гъдел ли си правиш :? :)
inspo - майстор
На астрата като одъртее и се спича и се изкривява голямата черна пластмаса която е между предното стъкло и капака на двигателя. Получава се фуга между стъклото и пластмасата и от там влиза вода която капе върху филтъра. Решението е мазане със черен силикон. :wink:
ferrari4456 - специалист
kozl
Какъв препарат ползваш?Аз взех един на autoplastic, ама той вместо да не позволява да се изпотяват стъклата, те се изпотяват повече и седят матови.
И още един въпрос, какво мислите за продуктите на Motox, произвеждат се в България в Казанлък.Мисля да си взема някакви препарати, против изтопяване,за отблъскване на водата от стъклото, обезмаслител, автошампоан, два препарата за гуми и всичко това за 22лв и се чудя.Общо взето всеки препарат им е по 2-3лв и нямам нищо против да подкрепя бизнеса в България, ама дали правят нещо?
Бях ползвал препарат за отблъскване на водата от стъклото на Turtle Wax и издържа повече от 3 месеца с едно нанасяне, а други препарати не съм ползвал.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Изпотяване на стъкла" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: