Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
fox_vt - майстор
Когато компютъра е изключен във юсб порта има ли напрежение? Май доколкото знам 5 волтовата част винаги работи за да може да се активира все пак импулсното захранване.Направи ми впечатление че една безжична мишка се зарежда от юсб порта при изключен компютър.
hidrazin - майстор
Не на всички. На някои по-нови винаги го има. Това за 5-те волта не е баш така. Изключва се мощното 5 волта - това за големите тоци. :-D Това за USB портовете на новите го взимат от дежурното 5V за паленето. На старите дъна се изключва напълно, и от портовете. Остава само едно дежурно, но то не излиза никъде защото има малка товароспособност.
Може и да бъркам де. Ако някой е ровил повече нека ме поправи.
:partyman:
KingLin - майстор
При по-старите компютри USB-то винаги изключваше когато компа заспи или бъде изгасен. Сега вече (от ХР насам) има опция с която избираш как да бъде. По подразбиране USB остава включено. Ако някой случайно иска да се изключва се прави следното: отваря се Device Manager, после в USB controlers се избира USB Root Hub, десен бутон и Properties, там трябва да има таблица Power Managеment, където има отметка с която избирате състоянието на порта. Това го гледам на Win 7 но трябва да е същото или подобно и на ХР, Виста и Win 8. Виждал съм и модел на асрок който има софт за управление на мощността на порта.
hidrazin - майстор
KingLin написа:
Сега вече (от ХР насам) има опция с която избираш как да бъде....
Това няма нищо общо с операционната боза била тя ХР, Виста, Джаста или Праста. Въпрос на дъно, биос и захранване. Основно на дъно и джъмпери. Примерно:
Прикачен файл:
usb.jpg
Хубаво е човек да си разгледа описанието, за да знае какво има в ламаринената или пластмасова кутия.
:partyman:
KingLin - майстор
Хидра уважавам знанията ти и бързината с която откриваш информация в нета, ама в случая не си прав. Най-малкото можеше да провериш написаното от мен за твоята операционна система. Също и факта че пропускаш възможността за софтуерно управление на всеки един джъмпер по дъното ти. Това е все едно да ми кажеш, че мога да си ресетна биоса само с джъмпера или от батерията и нямам възможност за софтуерен ресет. И да - старо дъно със уиндоус 7 примерно може и да я няма тази опция, защото е нужно да я поддържа хардуерно също. Т.е. това което съм написал е, че в тези операционни системи има вградено управление на порта, а не че от тях зависи дали дъното го може.

Тема "USB порт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: