• 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 102
Съвети за начинаещи готвачи.
stiv1961 - майстор
bulhomes2 написа:
С мама и жената ли? Да не е безалкохолно нещо виното?
Аааа, и децата :-D , имам двама юначаги, много го харесаха.
Един виц в тая връзка:
Един се хвали в кръчмата- снощи четири човека изпихме един литър ракия.
- Кои бяхте, бе?
- Аз, жената и двете бебета. :-D
kuger - майстор
stiv1961 написа:
Andri01 написа:
А и пушенето в закрити помещения е вредно...пЪрдон: забранено! мама да не те подгони с куките? :) :drinkers:
В моята кръчма никой не може да ми каже какво да правя или да не правя :-D :partyman:
Внимавай!
"Прибира се Пешо у дома, доста пийнал. Жена му в кухнята, мие някакъв тиган.
Пича забива мътен, кървясал поглед в нея, трясва с юмрук по масата и изревава:
- АЗ съм шефът в тая къща, ясноооо?!
Жена му без грам звук рязко се завърта и със заучено движение му отпечатва профила на дъното на тигана. Съответно героя рухва в нокаут като бик в скотобойна.
В това време влиза съседката:
- Въх, Миме, твоичкия `що лежи по очи насред кухнята?
- Той е шефът в тая къща! Където си иска, там ще лежи! Аз съм безгласна буква."
kuger - майстор
Току що го извадих от бентонита. Явно съм сложил малко, не е съвсем бистро винцето, вече ще чакам як студ.
Дано докато стегне времето, остане винцок за бутилки :-D
КИМИ - специалист
kuger написа:
Току що го извадих от бентонита. Явно съм сложил малко, не е съвсем бистро винцето, вече ще чакам як студ.
Дано докато стегне времето, остане винцок за бутилки :-D
Нямаш проблем, бентонита си е свършил работата- завлякъл е повечето
неприятни неща в утайката, която си изхвърлил- до няколко дни ще е бистро, снимай като стане.
Mega - специалист
Купих бентонит, но така и не се наложи да слагам. Виното е идеално бистро след едно откаляване. Половината е в бутилки, другата в бидона, празното място запълних с азот.
bulhomes2 - майстор
Да споделя и аз, че ми е драго. Много готин начин за бутилиране при последната фаза - пиенето. След тихата ферментация прехвърлям виното в 10 литрови бутилки от мин.вода, като ги пълня до преливане - без капка въздух. Като стане време за пиене прехвърлям 1 туба в 2 мехчета от виното в кашончетата. Случи ми се да имам една фунийка с точния размер на отвора на мехчето и го наливам без да изгубя и капка. От него си точа без да се притеснявам, че ще остане въздух, че трябва да изпия всичкото и т.н. Като свърши - пълня с малко вода (извадено от кашона естествено), надувам го да се изпъне, изплаквам и изхвърлям водата. Няколко пъти така и мехчето пуска бистра водица. При наливане на виното и да влезе въздух - накрая го понатисна докато в чучурчето се покаже капката и пускам спусъка (механизъмчето за отваряне).
teon - специалист
...мани ги тея гайди - то голяма хамалогия туй твойто :roll: ...
bulhomes2 - майстор
Бе попремислям ги нещата къде към 5 минути вече, ама не мо'а се сетя къде се преебавам с тая хамалогия. Ти бутилките не ги ли миеш преди да ги пълниш?
Mega - специалист
Колеги, може ли да споделите вашето вино с какъв % алкохол е, мерено със спиртомер? Или той не дава точни данни за виното?
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 102

Тема "Вино" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: