• 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 386
Ел. инструментите. Консумативи.
Sof - специалист
Какви пари е дърварската и другата ?
Sof написа:
За 50 лева толкова.

Аз понеже я ползвам моята резачка от дъщ на вятър- та предпочитам да ми ги точи майстора-поне ги прави бързо и точна.

То по ниструкция са казали че е добре да се точи с пила и на 5 пъти примерно с машина. Това е с цел да не се захабява веригата бързо.
Но с машината е бързо и най-остро.

Като се научиш ще имаш сметка сам да ги точиш. Но това е добре за хора които износват бързо вериги-активно ги ползват и съответно се тренират често да точат.
И аз бях пред тази дилема имах мерак даси взема шаблон за заточване на веригата от Щил. Отидох в магазина и питам за шаблон за заточване да отговаря ми колко струва 45 лева само шаблона без пили и шаблон за водача. Отидох в Бриколаж и си взех абсолютно съшия шаблон комплект с две обли и една плоска пила за 25 кинта на Хускварна. Много лесно се работи с него и много съм доволен от резултата.
xperia - специалист
Макълък ЦС 340 добър ли е, като за 3-4 кубика дърва годишно?
Има сега промоция в баухаус ли е баумакс ли там.
Илчо Илиев - майстор
Колега, всички резачки са хубави,но, зависи за какво ще се ползват...има за кастрене, има за рязане на дърва има и за украса....
Ся някой като каже...ама аз ще режа по 3-4-8-10 куб. на година, да, но ако режеш по едно дърво всеки ден, няма да скапеш и най- калпавата резачка, но ако напънеш някоя любителска на 3 куб. плочи на веднъж да ги нарежеш, да спираш само да доливаш бензин и масло, е няма как да издържи...
Проблема е в претоварване и прегряване...
Тази за която питаш никак не е лоша и спокойно ще си вършиш работа, НО не бива да я напъваш, просто е нежна и не търпи прегряване...като всички любителски, разликата е в цената....
dragozow - майстор
xperia написа:
Макълък ЦС 340 добър ли е, като за 3-4 кубика дърва годишно?
Има сега промоция в баухаус ли е баумакс ли там.
Да, добър е. Въпроса е че от тези магазини ще вземеш само гола цена и нула внимание и обслужване. От другата седмица ще има промоция на CS 340/380 с подарък сак за моторен трион McCulloch и литър масло Husqvarna LS+ на стойност около 65 лв. На електрическите 1900/2200 ще има подарък верига и масло на стойност около 30 лв.

Искам да кажа няколко думи на хората които ходят в наши магазини. Мога да направя отстъпка от цената или да подаря нещо единствено ако няма друга промоция на продукта в момента. Получават се надоразумения, има много стоки на почти доставни цени с цел да се изчисти наличност или да се освободят бързо парични средства. Ако на някой му трябва нещо нека ми звънне преди това, телефона ми го има на много места из форума и до сега на никой не съм отказал.
xperia - специалист
Купих триона от метро за 190лв с промоция -33% :razz: .Обслужването е нула, направо как не ме накараха сам да се катеря по стелажите да я свалям, чак съм ги притеснил, но цената е важна.Машината не е вадена от кашона и не е палена.В мехурчето за помпане на бензина нямаше нищо, което за мен е добре, защото означава, че не е връщана от някой клиент.
Взех и едно масло
Изображение
Само защото прочетох, че е бездимно.
А да попитам в какво съотношение трябва да е бензина в първата й работа и после?
1:45 или?
reevil - специалист
Имам проблем с щилката 029. Първо гаснеше на празен ход. Носих я уж на реглаж в щил сервиза, бутаха я уж била ок. Но пак продължи така. В друг сервиз ми чистиха карбуратора и у реглаж на смесите, но сега пали Ок, работи Ок, не гасне на празен ход, НО угася ли топла няма палене после- дави се.
Да спомена, че преди тези интервенции мин. година е сменена свещта и цедката в резервоара с бензина.
Дайте акъл какво да я правя
Благодаря
ferrari4456 - специалист
А като позагрее как е с форсирането?Като е топла държи ли стабилни обороти? :?
Stefan_62 - майстор
xperia написа:
Взех и едно масло Изображение
Само защото прочетох, че е бездимно.
А да попитам в какво съотношение трябва да е бензина в първата й работа и после?
1:45 или?
Честито да си я ползваш със здраве и безаварийно. Съотношението по принцип е 1:40 за първот и следващо зареждане не по-малко, но ти виж в сервизната книжка на резачката как го дават. И 1:45 да го правиш не пречи само ще пуши малко повече и може да ти зацапва свеща, аз го правя 1:40, но винаги слагам около половин мм. масло повече в измелителната мензура, като застраховка. И друг път не си купувай измислени масла, вземи си оригинално на "Щил" или "Хусkварна", а за смазване на веригата си вземи М10Д от някоя бензиностанция да не се набутваш със скъпи масла, върши същата работа като тях.
Последна промяна от Stefan_62 на пет ное 22, 2013 8:17 pm, променено общо 1 път.
dragozow - майстор
Маслото не е измислено, а пребрандирано старото LS на Husqvarna. Продава се само в хипермаркетите, при дистрибуторите от година се продава LS+ на Husqvarna. За новите големи триони ползвайте само синтетично XP от новото.
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 386

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: