• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 80
Съвети за начинаещи готвачи.
Mega - специалист
За жалост са забранили амоняка да се продава в аптеките. Търсих лятото, но казаха отдавна е забранено. Трябва да се търси по специализираните магазини. Аз ги мия с гъба и веро, след това здаво плакнене, след това с калиев перманганат, след това пак плакнене.
Последна промяна от Mega на нед ное 17, 2013 11:14 am, променено общо 1 път.
stiv1961 - майстор
Mega написа:
За жалост са забранили амоняка да се продава в аптеките. Търсих лятото, но казаха отдавна е забранено. Трябва да се търси по специализираните магазини. Аз ги мия с гъба и веро, слет това здаво плакнене, след това с калиев перманганат, след това пак плакнене.
И накрая с глава лук срязана на четири се отърква хууубаво отвътре :)
Илчо Илиев - майстор
hidrazin написа:
Ако накрая не мирише на бебешко дупе - :-D
. :-D
:partyman:
Преди или след смяна на памперса :-D :-D :-D
Сега сериозно...
Преди години открих,че снежната вода разгражда трегата-винения камък, който иначе е почти неразтворим във вода...
След Зарезан вадя виното от бурето/ако е хартисало де/, раздъвам, измивам и на враната набивам една канела и бурето под улука, след 2 седмици киснене, измивам с твърда четка и дъските стават като нови, много лесно се маха тая гадост...
Докато преди....циклех дъските до откат и пак остава във фугите....
Бидоните аз ги дезинфекцирам с белина, по начина , който Хидразин е описал, не съм пробвал с амоняк, но ако намеря и с него ще пробвам..
Макар,че за бидон вмирисан на зеле , имам известни съмнения....
Mega - специалист
Илчо Илиев, при мен схемата с канелката е следната:

Метална канелка с навита тефлонова лента, след нея метална шайба отвън - опира в бидона. Отвътре гумено оплътнение и накрая женска муфа от полипропилен. Завита е надолу, така по-трудно засмуква гадости. Това го стягам и няма мърдане.

Прикачен файл

0018_big.jpg
0018_big.jpg (50.05 KиБ) Видяна 3125 пъти
Последна промяна от Mega на нед ное 17, 2013 12:00 pm, променено общо 1 път.
Илчо Илиев - майстор
Накрая така ще го направя, но идеята ми беше да мога да свалям канелката и да слагам тапа, когато ползвам бидона за друга цел,че счупих един бидон ...като му закачих канелката....,е той беше от старите зелени боклуци,но..страх лозе пази...
Тряя да си харесам някоя по-компактна канелка и да я монтирам както казваш...
hidrazin - майстор
Mega написа:
За жалост са забранили амоняка да се продава в аптеките...
То и без това от аптеките излиза скъпо.
http://www.alphachim.com/laboratory-che ... oniak.html
http://www.engineering.neochim.bg/products2.html
И на още много други места. Не знам да са забранили амоняка в аптеките. Може и да е така ама все още се продава по аптеките. Ма мноо скъпо. :-D
http://aptekadara.com/product/14255/amo ... 0ml-p.html
http://www.puls.bg/spravochnik/so_3322.html
Не знам защо са го забранили. Че е вреден, вреден е. Ама то и други неща са по-вредни ама си се продават? :? Иначе повечето препарати за почистване на стъкла и фаянс съдържат именно амоняк само дето са ароматизирани и на баснословни цени. Не е истина как чисти стъкла на кола - като за световно. Също и петна от тапицерии, дрехи, килими...
По магазините се продава ароматизиран амоняк. Не мисля че е подходящ за бидони. Ще остане мирисът на ароматизатора. Мисля имам поне един кашон шишета амоняк. Ще трябва май да си заредя още че виж го спрели и по специализираните магазини.
:partyman:
Mega - специалист
Колегите с "мързеливото зеле" да кажат как е при тях. При мен след третия ден затворих бидона с обръча, но процеса вътре го е надул доволно. Отпускате ли обръча да изпусне налягането или не пипате докато стане?
valentor - специалист
Мега,
Щом е надуло = сещаш се , че ако продължи има вероятност да му правиш втора "чорба", така че раздувай= отвори му капака.
Нищо няма да му стане, освен да стане още по-хубаво.
Mega - специалист
Аз отварям, но да си питам. Значи оставям както виното с капак, но не стегнат.
valentor - специалист
Ъхъ , демек ДА
Последна промяна от valentor на ср ное 20, 2013 11:45 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 80

Тема "Кисело зеле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: