ferrari4456 написа:Клемите ги мини с бишоп и отгоре изолирбанд, че аз си патих в първата стая заради това на вилата, докато във втората всичко се получи.Ок ще ги оправя.А какво се случи при теб?
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
nv952
- майстор
168 мнения в "Окачен таван с лед осветление в панелен апартамент"
ferrari4456
- специалист
Офазиха се профилите и биеше ток от една от лампите първоначално и раздърпах нещата от ревизията и пак ги направих, но се оказа, че не е от клемата която мислех и като се включи бушона, изключваше директно, тоест късо.Добре, че не бях шпакловал и го махнал лесно гипсокартона, а при другата стая вече проблеми нямаше.
N.Georgiev
- специалист
Проблема е , че барате където не ви е работата и си правите майтап с тока , само и само да спестите 20 лв ,а не си давате сметка колко е опасно и ,че не живеете сами .
Тани
- модератор
А къде са ви гофретата, момчета! Спестихте едни 5 лв. които може да ви струват дори живота!
А тези клеми

са точно за свързване на многожични кабели , без опасност да прекъснете жилата с болтчетата. Не се налага и да ги изолирате, защото няма как да ви офазят профилите! И те не струват милиони! По левче на луничка!
А тези клеми

са точно за свързване на многожични кабели , без опасност да прекъснете жилата с болтчетата. Не се налага и да ги изолирате, защото няма как да ви офазят профилите! И те не струват милиони! По левче на луничка!
ferrari4456
- специалист
N.Georgiev написа:Проблема е , че барате където не ви е работата и си правите майтап с тока , само и само да спестите 20 лв ,а не си давате сметка колко е опасно и ,че не живеете сами .Кабелите съм ги правил с братовчед ми където работи в чез.Дето връзват по 18000V и повече.
Кабелите са в гофре, просто клемите не бяха изолирани, което си беше грешка.Затова му казвам за да не допусне същата грешка.
За какво спестяване на 20лв става въпрос, само не можах да разбера...сложени са хубави кабели, сложено е хубаво гофре всичко добре, ама клемите не бяха изолиране, както са в много други окачени тавани...
nv952
- майстор
ferrari4456 написа:Предполагам че твоите луни са били на 220 волта и затова станало на късо.Имам въпрос-При по-голямо ползване клемите нагряват ли се.Питам защото мисля,че на 12в няма да имам такива проблеми тъй като кабела е с бая дебела изолация и дебелина 1.5кв ммN.Georgiev написа:Проблема е , че барате където не ви е работата и си правите майтап с тока , само и само да спестите 20 лв ,а не си давате сметка колко е опасно и ,че не живеете сами .Кабелите съм ги правил с братовчед ми където работи в чез.Дето връзват по 18000V и повече.
Кабелите са в гофре, просто клемите не бяха изолирани, което си беше грешка.Затова му казвам за да не допусне същата грешка.
За какво спестяване на 20лв става въпрос, само не можах да разбера...сложени са хубави кабели, сложено е хубаво гофре всичко добре, ама клемите не бяха изолиране, както са в много други окачени тавани...
ferrari4456
- специалист
Ако са добре стегнати не се нагряват.
Товара им е малък все пак.
Товара им е малък все пак.
Тани
- модератор
Много смело предположение! Кабела/клемата се нагрява от тока, а не от напрежението . Нека сметнем тока за 10 лунички по 35W
- за 12V 350/12= 29A
- зa 220V 350/220=1,6А
Е как мислиш, кои лунички ще нагряват повече кабела и клемите?
ПП Ферари , писал си заедно с мен , въпроса се отнася и за тебе!
ППП Само за сравнение, по кабела на един стандартен бойлер, тече ток 9А!бихте ли свързали ТРИ бойлера със същия кабел и същите клеми?
- за 12V 350/12= 29A
- зa 220V 350/220=1,6А
Е как мислиш, кои лунички ще нагряват повече кабела и клемите?
ПП Ферари , писал си заедно с мен , въпроса се отнася и за тебе!
ППП Само за сравнение, по кабела на един стандартен бойлер, тече ток 9А!бихте ли свързали ТРИ бойлера със същия кабел и същите клеми?
ferrari4456
- специалист
Не го сметнах, че неговите са на 12 волта, моя грешка е... 
Аз от моето осветление много неща вече ги научих наизуст и не се замислих.

Аз от моето осветление много неща вече ги научих наизуст и не се замислих.
Тема "Окачен таван с лед осветление в панелен апартамент" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература