• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ivanpetrov - специалист
Здравейте, на кратко имам такъв модел фотоапарат. Имам го от две или три години и до преди месец всичко си беше добре, но сега положението е друго. Всички бутони и функции на фотоапарата работят, без една, не иска да снима. Бутонът за снимките е активен, но не снима като го натиснеш,само дисплеч за момемт потъмнява все едно е на икономичен режим и после пак просветлява. Някакви идеи от какво може да е проблема. :?:
ivanpetrov - специалист
Kumay написа:
БАТЕРИИ? :lol:
хаххахахахха не ,не е от тях.Заредини са на 100%
Kumay - майстор
Пробвай с други батерии! Ял съм го този! На една екскурзия ме зарязаха! Купих едни обикновени - не ще! :lol: Отивам в сервиз, сложиха техните батерии и "О,чудо!" Снима! Оказа се, че и обикновените били скапани - бяха от едно затънтено село в Северозападнала България!
Показва ти, че са на 100% но не ще да снима, защото не стига тока! При теб случаят е идентичен! Като натиснеш да фокусира, черпи повече ток и дисплея изгасва. Пускаш спусъка, пада консумацията и пак светва!
ivanpetrov - специалист
При мен дисплея не изгасва,а съвсем леко потамнява и оше докато е натиснат бутона пак изсветлява.Опитва се да фукосира през тази секунда на потамняване.Иначе ще пробвам и с нови.Благодаря. Но не мисля ,че е от батериите.
Kumay - майстор
Все пак говорим за различни марки и модели - възможно е "симптомите" да са различни! :lol:
Пробвай задължително - дано да е от батериите! Аз си бях отписал "сапунерката", защото батериите се скапаха от веднъж - и двата чифта :? и не предполагах изобщо, че е от тях!
Успех! :)
ivanpetrov - специалист
Благодаря,ще изчакам и другите предположения.

Лоша работа, не е от батериите.
pipilica - майстор
Нещо да си бъзикал картата, настройките на апарата, може друг да е пипал и да не си признава. Пробвай на друг режим да снимаш, пробвай с друга карта. Може бутона да е дал фира, натисни го малко по-така. Ако в крайна сметка ще ходиш на сервиз първо питай колко е диагностиката щото едни се опитаха да ме сапунисат с 50 лева диагностика, а съвестните ми направиха апарата за цели 15 лева.
ivanpetrov - специалист
pipilica написа:
Нещо да си бъзикал картата, настройките на апарата, може друг да е пипал и да не си признава. Пробвай на друг режим да снимаш, пробвай с друга карта. Може бутона да е дал фира, натисни го малко по-така. Ако в крайна сметка ще ходиш на сервиз първо питай колко е диагностиката щото едни се опитаха да ме сапунисат с 50 лева диагностика, а съвестните ми направиха апарата за цели 15 лева.
Всичко което е описано вече съм го направил и неще и неще, но все пак благодаря. Предполагам вече ,че проблема е в копчето, зашото ми казаха,че то били на две степени.През почивните дни ще отида до едно фото Кодак и там ще попитам къде мога да го дам за диагнистика.
pipilica - майстор
На повечето апарати копчето е на две степени, първата фокусира и като натиснеш по-силно снима.
Имаш ли в менюто някъв таймер за отложена снимка или поредица снимки рез някъв интервал, ако има такава опция пробвай да видиш дали снима.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с Kodak Easy Share C142" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: