Най - вълнуващия въпрос зимно време.
cvetan_d - специалист
Ха ха сложен е така, че от там където трябва да влиза на него да му излиза :lol:
joro_vn - специалист
Въобще помпата накъде върти ?
filmatoplo - майстор
Колегата да снима по общ план -така че да се види , коя тръба къде ходи от котела до разпределителите .
bobiavto - специалист
Ами горната тръба е изхода на котела, долната е входа, и двете са съединени с този клапан или там каквото е. Когато
съм забравял да пусна помпата и съм вдигал до 120 гр. този клапан започва да трещи, ако това помага.
[attachment=0]2013-11-17-272.jpg
Тук горната тръба е топлата от котела, а долната - студената. Вижда се пълначката, както и къде е вързана помпата.
Помпата върти от връщащата тръба към котела.

Прикачен файл

2013-11-17-272.jpg
2013-11-17-272.jpg (84.64 KиБ) Видяна 2423 пъти
bobiavto - специалист
"На пръв поглед термовентил Есбе , но не е поставен правилно , особено ако в системата е само тази помпа"

Тези които правиха инсталацията ми казаха, че втора помпа ще бъде много трудно монтирана, тъй като трябва да са в синхрон. Аз исках такава, тъй като в мазето (под това помещение) има 200 л. бойлер Татрамат, и на вторият етаж още един 80 на Дипломат - неръждавейка. Бойлерите са на отделен кръг и познай какво се случва с горният, така че реално се отказах изобщо да ползвам този кръг. Ще се преправя на слънчев колектор, което е изведено и тук
Прикачен файл:
2013-11-17-270.jpg
2013-11-17-270.jpg (87.89 KиБ) Видяна 2419 пъти
Както са крановете е:
Сл. колектор
2 етаж
3 етаж
бойлери
1 етаж
LazarGanev - "Велик майстор"
Взимам си думите назад за кадърното изпълнение - явно е само на пръв поглед :lol: . Слънчев колектор вързан към колекторите на котела :shock: :rolleyes: :prayer: , трипътен вентил сложен на изхода на котела :shock: :rolleyes: :prayer: , затруднение за монтаж на втора помпа в системата :shock: :rolleyes: :prayer:
bobiavto - специалист
LazarGanev написа:
Взимам си думите назад за кадърното изпълнение - явно е само на пръв поглед :lol: . Слънчев колектор вързан към колекторите на котела :shock: :rolleyes: :prayer: , трипътен вентил сложен на изхода на котела :shock: :rolleyes: :prayer: , затруднение за монтаж на втора помпа в системата :shock: :rolleyes: :prayer:
По спомен идеята беше колекторите да ползват помпата и така да въртят топлата вода през бойлерите лятото , а пък като стане по-студено да помагат на котела.
Днес на съм го палил, щото като видях чернилката, която трябва да чистя си пуснах климатика и те така те.
Но най странното ми е защо чак сега се появява този проблем, а не още в началото?
Как точно соларните панели ще помагат на котела, че ми стана интересно? :-D
bobiavto - специалист
LazarGanev написа:
Как точно соларните панели ще помагат на котела, че ми стана интересно? :-D
А,не питаш правилният човек, аз преди 7 години само вадех парите, но явно не за правилните хора.
Както и да е, трябва да се измъкна от таз ситуация, а не знам как :? :? :? :? :? :? :? :?
Дано попаднеш на правилните хора този път

Тема "Проблем с катран при Виадрус U22" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: