Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
VLADO66 - майстор
Латекса е излишен разход ама щом си решил...Стига да не решиш плочки да слагаш отгоре :)
radius - майстор
Излишен в смисъл? Да не слагам нищо ли, то в момента се рони и има песъчинки навсякъде.
Шоп, може да си изтървал началото, но отдолу имам водно подово и търся най-тънката подложка.
шоп - майстор
Прочетох темата. По-дебелата подложка няма тотално да ти наруши топлоотдаването. Все пак ако си решил по някаквъв начин да заздравяваш две ръце шпакловка на циментова основа ще реши проблема.

Успехи.
radius - майстор
Защо препоръчваш шпакловка на циментова основа ( а не например лепило за плочки) и то 2 ръце ? Например верандата (също с такава замазка) и ударих една тънка шпакловка с лепило за плочки, за да я заздравя за зимата и стана добре със здрава повърхност. Тук-там е на райета от маламашката и това ме спира да го направя и с вътрешните замазки. Поне е кеф да шпакловаш под - няма къде да ти пада материала :)
VLADO66 - майстор
Тогава пробвай друго-Рецептата на Фло: 50% цимент,30% латекс и 20% или повече вода така че да може да се нанася с валяк.
chapara - майстор
Гъста ти е саморазливката, трябва по усет за различните дебелини :-D , а какво пише на опаковката си с за да има нещо написано :wink:
nikolovvd - майстор
А какво ще кажете да се направи грунд от хидроизолационен материал разреден 70/30 или 50/50?
Получава се нещо подобно на латекс, но е лепкаво като грунд.
radius - майстор
Май ще пробвам с по-рядка саморазливка и ако ме устройва здравината на слоя ще направя с нея. А резерва е рецептата на Фло, тези процентни съотношения обемни ли са или тегловни? Даже ще я пробвам успоредно със по-рядката саморазливка да видим. Лошото е, че площта под спалнята отредена за опити ще свърши.
VLADO66 - майстор
Тегловни.Премести спалнята за да имаш място за още опити :-D
chapara - майстор
radius написа:
Лошото е, че площта под спалнята отредена за опити ще свърши.
Тамън ще му хванеш "цаката" и то ще свърши :-D

Тема "Повърхностно заздравяване на нова замазка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: