• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Илчо Илиев - майстор
Някой пробвал ли е да отваря такова нещо?
Имам един стар вентил,не е китайски, който спря да пуска газ и го смених, обаче , сега ми дотрябва още един вентил и се чудя дали има смисъл да го отварям и дали изобщо подлежи на някакъв ремонт...

Прикачен файл

images.jpg
images.jpg (1.79 KиБ) Видяна 8308 пъти
stiv1961 - майстор
Когато не са работили дълго време тези вентили имат ,,свойството" да се запушват. Няколко пъти съм практикувал това- с тънка тел бъркам в изхода и ,, човъркам" известно време, после с помпата и с уста подавам налягане, след което вентила се оправя. Преди да го разколачиш пробвай моето предложение.
ESPACE - майстор
Използвах един вентил, който си работеше дълги години. Преди месец пламъка на котлона взе да намалява и накрая изгасваше. Паля след 10 секунди, запалва нормално и след още 10-15 секунди плавно намаля и изгасва. Отидох и купих нов. Обаче нещо все ме човъркаше какво може да му е станало на стария. Отворих го и не повярвах на очите си. Вътре във финния механизъм, който поддържа изходното налягане намерих умряла малка
Изображение
кога и как е влязла нямам идея. Такива животинки не съм намирал у нас. Последно газ зареждах два месеца преди случката.
Илчо Илиев - майстор
Този вентил , до колкото помня, отказа от раз, питах разни майстори,но всеки ми каза,че няма оправяне и само смяна с нов...
Тогава взех нов, но сега ми дотрябва още един ,а преди да дам 15-20 лв, реших да пробвам да възкреся стария,макар,че с тези неща не бива да има компромиси,че става голям майтап...
Ще пробвам да го поразчегъртам от дет може и да го продухам, па белким стане... :partyman:
Andri01 - майстор
Вентила е капсулован. Може да се отвори ,но за затварянето трябва да направиш 2бр шайби с 6 болчета М5. Иначи по устройство е прост 1-степенен редуцир.
Пускаш компресора,вдига 6бара и с пистолета здраво продухване.Резултата ще ти хареса.Успех.
novgradski - специалист
Като преправях моя-използвах само "изкробезопасни"материали...неръждавейка,бронз...Имах възможност "да си поиграя"

Прикачен файл

редуцилвентил.JPG
gogo7777 - майстор
Пускаш компресора,вдига 6бара и

Глупости :-D . Никакъв компресор. Това да не е запушен маркуч........
1.Провери дали "буталото" от лостовата система не е "омекнало"
2.Вентила, ако е със син цвят означава, че е за по-високото налягане и е възможно да не работи коректно с битови бутилки.
3.Мембраната може да е застанала в затворено положение (често явление при застой) и трябва да се засмука от към щуцера (не да се духа с компресор).
4.Бутилката е напълнена над допустимото и трябва да се изпусне малко.

Това са обичайните причини. Никакво отваряне и интервенции, освен ако не се знае какво се прави, и кой го прави. Съвет......... :cool:
novgradski - специалист
Моя на времето го отворих -защото "не работеше" и ...вътре мембрана,която се издува от налягането и затваря едно клапанче....та това клапанче беше залепнало (от "неползване")...Та интервенцията с компресора (не съм пробвал)-може и да стане...Аз действах по другия (илюстрован по-горе) начин.
lov - майстор
Много глупости се изписахва в тая тема. То не бяха телчета и компресори на високо налягане. Единственото вярно е на колегата в поста преди мен макар че тези вентили не са предвидени да се ремонтират.
И една малка подробност регулирането на налягането в тях е двустепенно. Та това залепналото клапанче по никакъв начин няма да го разлепиш с налягане.
  • 1
  • 2

Тема "Ремонт на редуцир вентил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: