От мобилни телефони до цифрови камери
onkelabg - специалист
Да попитам и аз нещо...
Имам зарядно за акому/пернишките-старите-3,5А/ без проблем до днес...А имено слагам да зареждам акомулатора и започва да брьмчи/винаги е било така/ и след 10мин-спира.Бушона големия 4а изгорел :roll: .
Сменям го с 3,5а понеже не намерих подобен, и пак опит-
-закачам го кьм акому ,включ трьгва меря с мултицета на клемите 13,8-14,4в А работи.. :?
-след 3ч слизам да проверя/мьлчание/ :finga: бушона пак фира...
Викам си я да мерна тока в акомулатора и- 12,3в.
Може ли като причина да ми горят бушоните е да това че батерията си има ток и по-някаква причина да врьща обратно и предпазитела да гори.
До сега не сьм имал проблем с зарядното/бученето/ си го имаше и зареждаще.... :part

Прикачен файл

DSC_0008.jpg

Прикачен файл

зарядно.JPG
novgradski - специалист
Предпазителите са "защита"-При правилна експлоатация не би трябвало да горят,но и аз "патих" и...накрая махнах единия ...като бях готов да захвърля цялото зарядно,но вече поне 15г го ползвам...не съм го давал на никого,не пробвам с 2-те щипки "на късо"-дали изкри (а на акумулатора-там изкри по-слабо).Амперметъра е от трактор,но не оправда очакванията ми...Трябваше да е до 10А.

Прикачен файл

зарядно 2.jpg

Прикачен файл

зарядно 1.JPG
hidrazin - майстор
onkelabg написа:
Викам си я да мерна тока в акомулатора и- 12,3в.

Тока в акумулатора не можеш да го измериш. Това дето си го написал е напрежението. :-D
По спомен тия пернишките вътре бяха много тъпо направени. Вътре има един грец, едно реле и една рид ампула с намотка на нея. Това че ти гори предпазителя означава че зарядния ток е много голям. Бе отваряне и измерване на това-онова няма да мине.
Ако искаш все още да го ползваш .... не давай никакви предпазители на късо. :lol:
:partyman:
novgradski - специалист
В моя няма никакво реле,а само трансформатор,селенов пакет и предпазители.
ditronix - специалист
По мойте спомени тия пернишките бяха със селени. Въпросът е малко по-сложен :-D и затова акъли не давам освен тоя-търси майстор. Аз мога да го спретна ама съм далеч,за съжаление.
gogo7777 - майстор
На едното място за предпазител 1,6А НЕ трябва да има бушон. Така се превключва зарядното за 6 или 12 волтов акумулатор.
onkelabg - специалист
gogo7777 написа:
На едното място за предпазител 1,6А НЕ трябва да има бушон. Така се превключва зарядното за 6 или 12 волтов акумулатор.
А може и да е така, но кой :?

Прикачен файл

DSC_0009.jpg
gogo7777 - майстор
От снимката не личи. Навий на едното гнездо бушон и премери с мултицет напрежението на щипките колко е. Преди имах пернишко зарядно, но не такова (беше със 8 светодиода). При мене пишеше 6 и 12 волта на предпазителите и бяха свързани директно след вторичната (с междинен извод), преди изправителя. За твойто не знам........ :?
onkelabg - специалист
при мен има бушон на всяко,но ги смених с здрави.А по спомени май имаше и прекъснат ..ама кой и дали е бил така незнам
gogo7777 - майстор
Опитай каквото ти казвам, може да е това......със сигурност няма да навредиш на зарядното с пробата.

Тема "проблем с зарядно за Акумулатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: