• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Radoslaw - специалист
s_s1 написа:
15 kw.
Бойлер, 3 радиатора алуминиеви на 600 х10 глидера, частично коридор, лира баня, и кухня.
Отоплявам напълно 85 кв. и частично стъблище и приземен етаж.
Горя греди и ритловици в автоматичен режим за горене на дърва-участват и 3-те вентилатора.

Извиняваи за нахалството,котела ти е с 3 вентилатора ,така ли?Мойта горелка е само с един а и всичките ,които съм виждал са с един.Явно които имат и опция за дърва са с повече вентилатори.
s_s1 - специалист
3 са, 2 нагнетателни и 1 смукателен на изходящите газове.
boyukliev - помощник
Radoslaw написа:
s_s1 написа:
15 kw.
Бойлер, 3 радиатора алуминиеви на 600 х10 глидера, частично коридор, лира баня, и кухня.
Отоплявам напълно 85 кв. и частично стъблище и приземен етаж.
Горя греди и ритловици в автоматичен режим за горене на дърва-участват и 3-те вентилатора.

Извиняваи за нахалството,котела ти е с 3 вентилатора ,така ли?Мойта горелка е само с един а и всичките ,които съм виждал са с един.Явно които имат и опция за дърва са с повече вентилатори.
При мен миналата седмица инсталираха Дефро Дуо пелет, той също има опция да гори дърва, но е само с един нагнетателен вентилатор, смукателен няма. И горелката е нормална, не ретортна, както на Кострзевата, виж съседа си взе Дефро Агро пелет, там май е точно ретортна, той гори и въглища в автоматичен режим, но пак е само с еднин вентилатор...
въпрос на концепция, явно..
cvetan_d - специалист
Доста голям интерес предизвиква у мен "Дефро агро". Любопитно ми е дали мирише на въглища в котелното. Тоест дали може да бъде инсталиран в работилница примерно?
s_s1 - специалист
На мен само найлоновия чувал пълен с въглища си ми мирише достатъчно и през лятото след като махнах Бош-а извадих и останалите въглища, но навън като стане студено пак ще ги върна.
Любопитно ми е за дефро-то как се държи. Не го взех само защото няма автоматична запалка /агро уни/.
Radoslaw - специалист
s_s1 написа:
На мен само найлоновия чувал пълен с въглища си ми мирише достатъчно и през лятото след като махнах Бош-а извадих и останалите въглища, но навън като стане студено пак ще ги върна.
Любопитно ми е за дефро-то как се държи. Не го взех само защото няма автоматична запалка /агро уни/.

разгледах,дефро на пловдивсия панаир.Котела е хубав неее лош но за съжаление горелката не струва.Не че не върши работа ,но последните тендентсии,са други ,тай наречените ретортни ,в които пламъка е верткален а не хоризонтален ,както е в дефро.Да не говорим ,че последните горелки тоест поколения са изцяло от чугун.На дефро са си от най обикновенна стомана ,дори не са от хром никекова,топлоустойчива стомана.
filmatoplo - майстор
Във БГ Терм ги гледам как са изработени Дефро , абе уж имат всичко , малко примитивно тромави с много желязо :? , има и един монтиран в моя град много пелети гори , айде това зависи от мн неща ама изолирана къща , по същата логика щеше да им върши и един виадрус с присадена горелка -и той щеше да излапа че и по малко от 6 тона пелети за 4 месеца , а площта е около 120-160 м2.
Radoslaw - специалист
filmatoplo написа:
Във БГ Терм ги гледам как са изработени Дефро , абе уж имат всичко , малко примитивно тромави с много желязо :? , има и един монтиран в моя град много пелети гори , айде това зависи от мн неща ама изолирана къща , по същата логика щеше да им върши и един виадрус с присадена горелка -и той щеше да излапа че и по малко от 6 тона пелети за 4 месеца , а площта е около 120-160 м2.

Нали,взе ми думите от устата.Че по добре си вземи един турски котел за 3000 лв,там поне горелката е ретортна,че и част от нея е поне чугуненеа.
klintan - специалист
Здравейте, бих искал да чуя мнения за наричаните още универсалните котли, които освен хубави пелети могат да горят всякакви пелети, пресяти въглища, костилки, чипс и пр. био боклуци които могат да влязат през решетката на бункера и горивото се "набутва" с яка спирала, а не се засмуква като при другите горелки.
Ясно е че при различните горива настройките са различни и автоматизацията е проблемна. Но това се компенсира от ниската цена на горивата.
По специално ме интересуват следните котли, ако някой има впечатление, моля да сподели:
- Турски котли Emtas http://ooo-bioterm.ru/wp-content/upl...3GS-30-100.pdf Продават се у нас такива или подобни за около 3000лв.
- Универсална горелка, като тази http://autokotle.com/ Какво е вашето мнение за нея?Дали ще гори с донбаски въглища и как ще е КПД-то.
filmatoplo - майстор
Има едни котли турски Мактек , те са 1към1 с тези които показваш , имат бункер и вътрешен шнек ,купувам ги от Хидротем Харманли.http://hydrotermbg.com/produkti/kotli/
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 65

Тема "Всегоривни котли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: