• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Здравейте :)
Гледам този предпазител по температура, и не мога да разбера как се свързва на котел Бош 2000В. Отзад на котела има изход 1/2 ", който пише, че е за точка на измерване термичен предпазител на потока.
И не виждам къде мога да вържа този предпазител, дали там, а сондата му тогава къде да бодна?
naskov - майстор
Сондата можеш да сложиш в тройник, поставен непосредствено на изхода на котела. Понеже сондата е около 15см дълга ще ти е необходима тръбичка с подобна дължина. Задължително ти трябва и качествена автоматична пълнячка. Като по-евтин вариант можеш да използваш комбиниран предпазен клапан по температура и налягане, който да поставиш директно на горния отвор от 1/2" на котела.
kalin72 - майстор
Под горния 1/2 отвор на котела имаш в предвид сега затапения отвор точно под изхода на горещата вода ли?
Аз имам автоматична пълначка на системата, мисля е Honeywell, нагласена на 1.5 атмосфери.
Имам и клапан под разширителния съд, който никога не съм тествал дали работи, но не пречи да сложа и втори по налягане, нали? Говоря за този, дето ми препоръчваш, комбиниран по налягане и температура.
kalin72 - майстор
Наско, а този клапан дали става, за директно монтиране отзад на котела, на 1/2 присъдинителния отвор?
Изображение

Обаче пък тук пише, че е за бойлери...
http://www.caleffi.com/en_IT/Technical_ ... /01130.pdf

И като разгледах по-подробно схемата на котела Бош 2000B, установих, че изхода MV май е гилза за сонда....прав ли съм?
VLADO66 - майстор
Имам монтиран същия-става.Само че на моя му правих отклонение на 1/2 цол на изхода на котела.
kalin72 - майстор
VLADO66 написа:
Имам монтиран същия-става.Само че на моя му правих отклонение на 1/2 цол на изхода на котела.
Същия като показания ли? Аз само чакам потвърждение, че онова, дето мисля за гилза, не е гилза, и го монтирам там...ама май няма да стане.
VLADO66 - майстор
kalin72 написа:
VLADO66 написа:
Същия като показания ли? Аз само чакам потвърждение, че онова, дето мисля за гилза, не е гилза, и го монтирам там...ама май няма да стане.
Същия,но за всеки случай трябва да видиш какво пише на шапката-температура и налягане.Трябва да е потопен.
naskov - майстор
kalin72 написа:
Наско, а този клапан дали става, за директно монтиране отзад на котела, на 1/2 присъдинителния отвор?
Изображение

Обаче пък тук пише, че е за бойлери...
http://www.caleffi.com/en_IT/Technical_ ... /01130.pdf

И като разгледах по-подробно схемата на котела Бош 2000B, установих, че изхода MV май е гилза за сонда....прав ли съм?
Да, този имам предвид. Лично аз избягвам да ги монтирам, защото преди години имаха голям недостатък-активират ли се веднъж не могат вече да затворят напълно. Поради тази причина не съм ги слагална Бош и не знам дали стават директно или трябва да се изнесат навън с нипел. А бойлер на английски, както знаеш е котел. :wink:
LazarGanev - "Велик майстор"
Да бе, баси тия ингилизи - на котела викат boiler, пък на бойлера - domestic water storage tank - как им се обръща езика :wink:
kalin72 - майстор
Ей, бъзикайте се вие, ама английския ми е като втори роден език, все пак 10 години в САЩ не са малко, а и не съм мил чинии там :mrgreen:
Та, какво казвате, да слагам ли този клапан, или да слагам онзи, дето е с изнесена сонда? Това отзад на котела дето е 1/2 женска, гилза ли е, или клапана може да се монтира там?
  • 1
  • 2

Тема "Как се свързва предпазен клапан по температура, на котел Бош" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: