Ами то разни хора разни вкусове. Аз примерно в 120л. бидон събирам около 50кг.зеле/+ хрян, кочан царевица, лук, лимон, зелена ябълка и една дюля/ и на всичко това слагам 2кг. готварска сол без да я разтварям предварително във вода. За толкова години откакто го правя така зелцето и зелевата чорбичка  винаги стават перфектно и с добри вкусови качества. Съответно бая ракийца и мръвка заминават зимата с него.
								
															
																															
																								
															Така е Стефко, но ако обичаш по-солено, аз ям по-безсолно и ако сложа толкова сол, тряя после да изкисвам зелето,че като се препече с ония мръвки и бая вино се харчи...
На същия /120л/ бидон и аз събирам 50 кила зеле, но слагам по-малко сол,но то зависи и колко плътно са наредени зелките и от там и количеството саламура, тая година хич не си играх да го уплътнявам и май в крайна сметка пак към 2 кила сол отиде....
								
															
																															
																								
															
 /и после да го проветриш докато изчезне миризмата на сяра преди да го ползваш. Но според мен няма ефект от палене на серни ленти в бидон за зеле, достатъчно е да го измиеш хубаво.
 /и после да го проветриш докато изчезне миризмата на сяра преди да го ползваш. Но според мен няма ефект от палене на серни ленти в бидон за зеле, достатъчно е да го измиеш хубаво.
