Мнения и въпроси за хола
Наскоро закупихме двустаен апартамент(ново строителство). ВИдя ни се приличен за средствата с които разполагахме... но се оказа, че не е точно така. Твърде малък е! Ние сме четиричленно семейство т.е. с две деца. Мислите ли, че има начин в това пространство да се живее щто годе нормално?

Прикачен файл

apart.JPG
apart.JPG (19.45 KиБ) Видяна 5311 пъти
Да наистина е малак но,винаги може дс се раздвижи подобаващо на вкуса ти.Аз живея в по малак но се старая да ми е удобно.
sevar - специалист
Ако се лишите от мокро помещение и преградите спалнята може да се получат две отделни стаи. Вътрешното помещение може да се използва за спалня, а това до прозореца и балкона за детска.

Начини за отделяне на двете помещения, както и за достъп на светлина във вътрешното, има много - въпрос на фантазия.

Прикачен файл

idea_1.jpg
idea_1.jpg (22.36 KиБ) Видяна 5288 пъти
Rockwalll - специалист
не иждам само къде ще има мебели - няма място и за 1 гардероб, пък камоли за такъв за 4 човека - дано имате таван или мазе, годни за употреба
playboy_30 - помощник
Не ми е ясно само от къд ще се проветрява тази спалня.Иначе за усветлението ще се измисли нещо!
Emerald - модератор
На спалнята винаги може да се направи изкуствена вентилация ако не е достатъчно проветряването през вратата, а естествено осветление не е задължително. Но какви кутийки ще станат, не ми се мисли.

Не правете грешката да купувате ново строителство ако имате нужда от просторен апартамент! Отчитайте, че квадратурата при ново и при старо не е еквивалентна!
velmar - напреднал
Това жилище мнооого ми прилича на ателиета в нашия блок :roll: .
Какот и да е .И ние сме в подобна ситуация, смао дето сме с 1 дете(засега).Та.Какот и да го умуваме, площта е малка.Решението за нас е едно- ние отиваме на дивана в хола, а за детето остава спалнята :? . Не те съветвам да се отказваш от мокрото помещение( ние имаме също), защото в такъв случай в общата стая, която ще съвместява хол, трапезария, и спалня за вас евентуално,ще трябва да набутап и пералнята в твърде малкия бокс и да се "радваш" на шума на всички уреди, които ще бъдат в тази стая.
И ние имаме малка ниша в коридора за вграден гардероб, и там мисля да сожа част от нашите дрехи, чаршафи, завивки и т.н..А в мокрото помещение над пералнята съм сложила един шкаф, до тавана, в който се побират идеално всички препарати, кош за пране, че и някоя добре опакована завивка, която рядко се използва.
Не се отчайвай.Станалото-станало :-)Трябва да търсим начин да се чувстваме добре и в тези жилища, най-малкото заради твоа че сме ги купили с мерак и ще си ги правим с желание и любов към нашия си дом.Аз по принуда се разделих с доста излишни вещи-ето ти повод да поразчистиш ненужните неща;-)
Успех ти желая, и дано дойдат по-добри времена , та след време да можем да си вземем по-комфортно и практично за нуждите ни жилище!

Тема "Помощ!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: