• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
:-D
Можеш да го монтираш, но зависи - ако се окаже дълъг осезателя може да се наложи да слагаш нипел-муфа
kalin72 - майстор
Благодаря за съветите :)
Опа, а кой да търся, за 3 атмосфери ли? И как ще се сработи с онзи клапан по налягане, дето е под разширителния съд? Досега котела няколко пъти ми е качвал 100-120 градуса, но налягането винаги е било максимум 2 атмосфери...а при нормална работа налягането е под 1.5 атмосфери.
Последна промяна от kalin72 на ср ное 20, 2013 9:25 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
И ако е гилза как ще действа по налягане :wink:
kalin72 - майстор
VLADO66 написа:
И ако е гилза как ще действа по налягане :wink:
Ама то ако е гилза никак няма да действа, мисля си....за това ви и питам, да знам какво да правя, инак имам един извод, оставен за буфера, на около 50 см от котела е, там мога да сложа другия клапан, дето е само по температура, WS130 май беше...и тогава датчика му да го завра отзад, в тази гилза 1/2 :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Няма гилза, директно водната риза риза е като махне тапата. Освен ако някой не е сложил...
kalin72 - майстор
LazarGanev написа:
Няма гилза, директно водната риза риза е като махне тапата. Освен ако някой не е сложил...
А дано да е така :)
Сега остава да намеря продавач на такъв клапан...ама Наско дано не се окаже прав, че изпускат...
kalin72 - майстор
Взех клапан точно като този на Калефи, само дето е на Унивал...някой да е чувал тази фирма, щото нещо не намирам нищо в нет-а...
Инак си има всичко, тежък е, упътването е 1 към 1 с това на Калефи, на 90 градуса и на 3 атмосфери отваря.
Намерих нещо като официален сайт...
http://www.univalsrl.it/unival_uk.htm
И дет вика Филма, дано да не се стигне до сработване на клапана, за да установя дали е читав :)
Последна промяна от kalin72 на нед ное 24, 2013 8:42 am, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Номера е -да не се допуска да сработи :wink:.
  • 1
  • 2

Тема "Как се свързва предпазен клапан по температура, на котел Бош" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: