• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
Съвети за начинаещи готвачи.
kuger - майстор
:partyman: Нали знаеш, че в първака има най-много метилов алкохол?
hidrazin - майстор
kuger написа:
:partyman: Нали знаеш, че в първака има най-много метилов алкохол?
Така е, ама не само там и не само метанол. Да е светла паметта на другаря Менделеев! :lol:
:partyman:
Mega - специалист
Днес се сдобих и с 30 литра ракия от второто зареждане след виното. Минах я през ректификационна колона и стана супер. Сега я чака бурето да отлежи месец. ;)
Stefan_62 - майстор
Някой от вас пробвал ли е да филтрира ракия през кана "Брита" :?. Казаха ми, че имало доста добър ефек след това, относно качеството на ракията.
Mega - специалист
Че какво да и филтрираме. ;) Тя си е супер и така. Филртирам я само с черния дроб. ;)
Stefan_62 - майстор
Mega написа:
Че какво да и филтрираме. ;) Тя си е супер и така. Филртирам я само с черния дроб. ;)
Абе то туй ясно бе "Mega", казаха ми че се прочиствала от всички остатъчни химии които остават в нея при варенето и ставала мекичка и блага :lol:
Mega - специалист
По този повод, на приятел му се роди дете. Събра ни и черпи с водка от Грей гус - 80 лв. шишето. Ами изпих две шишета и ми стана неудобно, то все едно пия вода, трезвен като лимон. Незнам си колко пъти филтрирана. Викам я дай нещо дето хваща, това пиеш, пиеш и трезвен.
nikolson - майстор
И що Брита? Всяка аптека продава активен въглен... :sad:
Stefan_62 - майстор
nikolson написа:
И що Брита? Всяка аптека продава активен въглен... :sad:
Много по-лесно е, а и филтриранито е различно. С активният въглен после трябва да изчакаш да се утаи.
Mega - специалист
Няма ли по-евтини начини за получаване на H2O? :partyman:
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Тема "Варене на ракия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: